Bakan Albayrak: İkinci yarıda 'V' şeklinde toparlanma bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ikinci yarıda 'V' şeklinde toparlanma beklediklerini belirtirken, cari dengenin ise rekabetçi kur politikası ile korunacağını kaydetti. Bakan Albayrak Merkez Bankası'nın gerekli adımları eş güdümlü olarak atmayı da sürdüreceğinin altını çizdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2020 07:34 GÜNCELLEME 09.09.2020 08:07 EKONOMİ
Bakan Albayrak: İkinci yarıda 'V' şeklinde toparlanma bekliyoruz
Bakan Albayrak: İkinci yarıda 'V' şeklinde toparlanma bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiye ilişkin Bloomberg News'e genel bir değerlendirmede bulundu. Koronavirüs salgınında ikinci dalganın olmaması durumunda Türkiye ekonomisinin yüzde 5'in oldukça üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğini belirten Bakan Albayrak, "Tüm öncü göstergeler Türkiye açısından en kötünün geride kaldığını gösteriyor. 2. yarıda `V' şeklinde toparlanma bekliyoruz. Cari dengeyi rekabetçi kur politikası ile sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

 

 

Bakan Albayrak, Merkez Bankası'nın gerekli adımları eşgüdümle atacağını söylerken "Likidite adımları enflasyonu düşürmede etkili olacak. 5, 10 yıllık men. kıymet ihraçları yeniden başlayacak" dedi.

DOĞAL GAZDA YENİ MÜJDELER GELEBİLİR

 

 

Karadeniz'de bulunan doğal gaza ilişkin olarak Bakan Albayrak "İlk gaz 2023 yılında sisteme verilecek şekilde yapılıyor, bu seviyelerde üretim ile şu anki tüketimimizin yüzde 30'unu karşılamayı hedefliyoruz. Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervi alanında bin metre daha derine inilecek. Sakarya bloğu önümüzdeki aylarda ve yıllarda yoğunlaşacağımız bir alan, yakın zamanda yeni güzel haberler gelebilir." dedi.

YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    BEKİR arkadaşım işte o yüzden ithal ettiklerimizi bizim üretmemiz lazım.Daha önce ucuz dolar ve ithalat yüzünden binlerce fabrika kapandı..Burdaki üretilen mallar daha ucuz ithal edildiginden dolayı zarar ve kapanışla binlerce fabrika kapandı.Tarımda ugraşanlar bile büyük darbe yedi..Mercimek nohutu ithal ettik.Bizim üretici karşılıgını alamadıgı için üretimi bıraktı..şimdi üretime yeniden başladılar..Doların artması ve ithalatın azalmasıyla.
    Cevapla
  • Said yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav ne sabırsızsınız arkadaş, müjdeler yavaş yavaş geliyor. Herkes kendini düşünüyor ya bu devletin hali ne olacak ver ver ver ver doyuramadı sizi Şükretmesini bilin biraz ya
    Cevapla
  • uzman 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendini uyanık sananlar krediyle altın dolar alıp ordan kazanç peşindede.Zor dostum zor.kredi maliyetini kaç senede çıkarcagının hesabını yaptınızmı.Sorun şurda sıkıntıda yaşayanlara lafım yok.Onlar haklıda birde olanla yetinmeyip kısa zamanda zengin olmayı isteyen gözüdoymazlar var.dorun ve en çok aglayanda onlar.
    Cevapla
  • GLİKOZ'a ÖTV 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan GLİKOZ'A FRUKTOZ'A lüks tüketim vergisi getirin , cargıll dan Ülker'den glikozculardan ,yüksek vergi alın ,halkın suyunu tüpünü doğalgaz ı bırakın
    Cevapla
  • Hakann 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz esnaflar neolcaz napayim dogalgazi sunu bunu bize bir mujde verin bu vergi borclari yapilandirma olcakmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR