Yunanistan'dan vazgeçip Türkiye'ye akın ettiler

İskoçya, Galler ve İngiltere, Yunanistan'dan dönenlere karantina uygulamaya başlayınca, turistler rotayı Türkiye'ye çevirdi. Turizmciler, Büyük Britanya ile Yunanistan arasındaki turizm hareketliliğinin önemli bir bölümünün Türkiye'ye kaydığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2020 16:25 GÜNCELLEME 09.09.2020 16:25 EKONOMİ
Yunanistan'dan vazgeçip Türkiye'ye akın ettiler
Yunanistan'dan vazgeçip Türkiye'ye akın ettiler

Birleşik Krallık’a bağlı İskoçya ve Galler, Yunanistan’ın Zente Adası’ndan ülkeye dönen toplam 7 yolcuda koronavirüs çıkması üzerine bu ülkeyi karantina listesine aldı. Yunanistan’dan dönenlere 14 gün karantina uygulamasına geçileceğinin duyurulmasıyla söz konusu iki ülkenin yanı sıra İngiltere halkının da tatil tercihleri bu gelişmelerden etkilendi. Yunanistan’dan vazgeçen turistler, rotayı Türkiye’ye çevirdi.

 

 

MARMARİS DOLUYOR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, dünya devi tur operatörü TUI’nin Birleşik Krallık’tan Yunanistan’a seyahat eden uçaklarının rotasını Türkiye’ye çevirdiğini söyledi. Akşam'ın haberine göre, Bülbüloğlu, açıklamasında şöyle konuştu:

“Galler ve İskoçya’nın kararlarının ardından TUI’nin tutumu, Dalaman bölgesi özellikle de Adalıların Türkiye’deki gözdesi Marmaris’teki rezervasyonları hareketlendirdi. Şu anda Marmaris’teki 4 ve 5 yıldızlı nitelikli konaklama tesislerindeki doluluk oranları yüzde 70-80 civarlarında. Bu oranın büyük bölümünü de Büyük Britanya’dan gelenler oluşturuyor. Gelen rezervasyonlar ışığında, söz konusu seviyenin önümüzdeki ayda da süreceğini tahmin ediyoruz.”

 

SEZON UZAYACAK

İngiltere Hükümeti’nin daha önce de aralarında İspanya, Fransa ve Hırvatistan gibi önemli turizm ülkelerini de karantina listesine aldığını hatırlatan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Temsil Kurulu Suat Esin ise, şunları söyledi:

“İngiltere’den 31 Kasım tarihine kadar bölgemize uçaklar gelmeye devam edecek. Daha önceki yıllarda bu kasım başına dek sürüyordu. Eğer biz ve tur operatörleri, gayret gösterirse aralıkta da turist gelmeye devam eder, sezon uzun yıllardan sonra sene sonuna kadar uzayabilir.”

MUĞLA’YA TURİST AKINI

İngiliz turistler Muğla’ya da büyük ilgi gösteriyor. Muğla’ya bu yılın 8 ayında 162 ülkeden 322 bin 728 turistin geldiği belirtilirken, bunun 150 bin 809’unu İngilizler oluşturdu. İngiltere ve Rusya ile karşılıklı uçak seferlerinin başlamasıyla bu pazarlardan ciddi potansiyelde turistin geldiğini anlatan İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, “İngiltere’den 8 ayda 150 bin 809 turist geldi, bunun 130 bin 92’si sadece ağustosta geldi” dedi.

İNGİLİZ GAZETEDEN ÖVGÜ! TÜRKİYE GÜVENLİ ÜLKE OLMAYI BAŞARDI

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Telegraph, Türkiye’yi güvenilir turizm ülkesi olarak sayfalarına taşıdı. Gazete Türkiye’nin, İngiliz Hükümeti’nin ‘güvenli ülkeler’ listesindeki yerini korumayı başardığına dikkat çekti. Haberde, Türkiye’nin her zaman İngiltere için önemli bir tatil bölgesi olduğu hatırlatıldı. Gidilmesi gereken 10 turistik nokta tek tek sıralandı. Haberde, Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesindeki düşük enfeksiyon oranlarına dikkat çekildi. Ayrıca Türkiye’nin salgınla mücadelesinde, turizme ekstra bir güvenilirlik katmanı eklediği de belirtildi. Gazete, Ölü Deniz, Bodrum, İstanbul, Karadeniz ve Marmaris’i de gidilmesi gereken noktalar olarak gösterdi. 

KAYNAK : Akşam
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Leo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence sorunu kendimizde aramaliyiz.bende otelde calisiyorum.herhangi bir turiste maskesiz dolasmak yasak dedigimiz zaman adamlar soz dinliyor.ama biz bizi dusunmuyoruz takmiyoruz.sorun bizde.biride bensen yani
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef marmaris tekne turlarında hiç maske takan yok. Şehir merkezlerindede turistler takmıyor, Oteldede çok onlara söz söylenmiyor
    Cevapla
  • Turizmci 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar turizmciyim tek sebep sterlinin yükselişi adam masaya 100 pound koysa 1.000 lira yapıyor zaten o gelmeyecekte kim gelecek
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbirinde maske bile yok şimdi kurallara uymaya çalışan vatandaşa haksızlık değil mi
    Cevapla
  • İsviçre Bedina 3 yıl önce Şikayet Et
    Ege de tatil yapılır.cok temiz bir bólge.sadece izmirve Kuşadası hariç.burada bekediyeler calişmamíş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR