Türkiye'nin bulduğu gaz 1 trilyon metreküpün üzerinde

Adının verilmemesini isteyen bir cumhurbaşkanı kaynağı, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin 1 trilyon metreküpün üzerinde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaynağı adım adım açıklamayı planladığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2020 12:11 GÜNCELLEME 10.09.2020 12:11 EKONOMİ
Türkiye'nin bulduğu gaz 1 trilyon metreküpün üzerinde
Türkiye'nin bulduğu gaz 1 trilyon metreküpün üzerinde

Türkiye geçen ay Batı Karadeniz kıyılarında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfettiğini duyurdu. Reuters daha önce bulgunun 800 milyar metreküp olduğunu bildirmişti. Türkiye Enerji Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen haberi kamuoyuna vermesinin ardından, mevcut gaz yatağının altında daha fazla kaynak tutabilecek üç katman daha olduğunu söyledi. Hükümete kapalı bazı Ankara merkezli çevreler, "şimdilik" ilan edilmeyen önemli miktarda doğrulanmış keşiften bahsediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da defalarca, yakında daha fazla güzel haberin açıklanacağını söylüyor.

 

straturka.com'un haberine göre bir cumhurbaşkanlığı kaynağı, Türk devlet petrol şirketinin 1 trilyon metreküpün üzerinde doğalgaz keşfettiğini iddia etti. Kaynak, “Hükümet tüm bulguyu bir kerede duyurursa, ivmesi birkaç hafta içinde kaybolur. Hükümet kesinlikle bunu istemiyor. Kaynak, rezervi adım adım açıklayarak, ülkenin tekrarlanan finansal ivmeye ihtiyaç duyması nedeniyle havayı ve heyecanı yüksek tutmayı planlıyor ”dedi.

Ankara merkezli ekonomist Murat Yazgan, finansal olarak da kulağa mantıklı geldiğini söyledi. Yazgan, "Finansal olarak Türkiye'ye fayda sağlayacak ve Türkiye'nin uzun süredir devam eden ticaret açığı sorununu azaltacak haberlerin sayısı, yabancı yatırımcıların dikkatini Türkiye üzerine çekecektir" dedi.

 

 

Yakın tarihli bir rapor , Türkiye'nin şu anda açıklanan doğalgaz keşfinin ülkeyi gelecekte 21 milyar dolarlık ithalata kadar kurtarabileceğini ortaya koydu . Sayı, açıklanan 320 milyar metreküp bulgunun üzerinde tahmin ediliyor. Tahmin talep edilen 1 trilyon metreküpe uyarlanırsa, Türkiye on yıl içinde net enerji ihracatçısı bir ülkeye dönüşebilir.

Türkiye'nin cari işlemler açığı, Dolar başına 7,50 tarihi düşük civarında seyreden liranın daha da değer kaybetmesine neden oluyor. Ekonomistler, Tuna-1 lokasyonunun gelişimi başlar başlamaz, yatırımcıların Lira'nın geleceğini satın almaya başlayacağını ve bunun da biraz istikrar ve Lira'nın değer kazanmasını sağlayacağını söylüyor. Ekonomist Yazgan, "Gelecek senaryoları düşünüldüğünde Türk Lirası en iyi uzun seçeneklerden biri" dedi.

KAYNAK : straturka.com
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Olsun 50 milyar dolarlık olsun ülkenin 200 milyar dolarini çalmış satmış yemisicmisler elhamdülillah
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, Ben de yeni öğrendim 29 Ekimi bekleyin.
    Cevapla
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim bu içeriden bilgi sızdıran?
    Cevapla
  • HAYYUL KAYYUM ALLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah durmak yok yola devam İnşaallah dahada fazla doğal gaz çıkar petrol de İnşaallah
    Cevapla
  • İMAM HATİPLİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofyanın açılışıyla zincirler kırıldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR