Huawei altyapı çözümleri iş yaşamında dijital dönüşümü hızlandırıyor

Huawei Türkiye ve IDC iş birliği ile 9 Eylül’de gerçekleştirilen “İşinizi Dijital Altyapı ile Geliştirmek” temalı çevrimiçi sektörel etkinlikte, Huawei iş ortakları Intel ve KoçSistem, dijitalleşmenin iş yaşamına yönelik olumlu etkilerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlik kapsamında; Huawei IdeaHub, OceanStor Dorado V6, OceanStor100D ve Full-Stack yapay zeka ürün ve çözümleri de tanıtıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2020 17:07 GÜNCELLEME 17.09.2020 17:07 EKONOMİ
Huawei altyapı çözümleri iş yaşamında dijital dönüşümü hızlandırıyor
Huawei altyapı çözümleri iş yaşamında dijital dönüşümü hızlandırıyor

Huawei Türkiye Enterprise İş Birimi’nin IDC iş birliği ile hayata geçirdiği “İşinizi Dijital Altyapı ile Geliştirmek” temalı online sektörel etkinlik, 9 Eylül’de gerçekleştirildi. IDC Türkiye Sistemler ve Altyapı Çözümleri, Araştırma Müdürü Aslı Koçkal, Huawei Türkiye Bulut ve Yapay Zeka İş Birimi Grup Müdürü Bilal Murat Uzun, Huawei Türkiye Bulut Bilişim ve Yapay Zeka İş Birimi CTO'su Fatih Akgül, Koç Sistem Veri Merkezi Grup Müdürü Burcu Altıntaş, Intel Ortadoğu, Türkiye ve Afrika ve Doğu Avrupa, Bölgesel İşbirliği Direktörü Michel Abou Diwan ve Huawei Türkiye Ekosistem Ekip Lideri Özkan Gümüş markalarının sunduğu ürün ve çözümlerle birlikte, iş yaşamının dijitalleşmesi özelindeki öngörü ve analizlerini aktardılar.

 

Dijitalleşmenin önemi daha iyi anlaşıldı

IDC Türkiye Sistemler ve Altyapı Çözümleri, Araştırma Müdürü Aslı Koçkal, inovasyonun temelinde veri merkezlerinin yattığının altını çizerken, IDC altyapı yatırımlarından, değişen altyapı ihtiyaçlarından ve buna yönelik yeni teknoloji trendlerinden bahsetti. 2029 yılında Avrupa’daki şirketlerin yüzde 75’inin dijital dönüşümlerini tamamlayacağını belirten Çokal, Covid-19 sürecinin Türkiye’deki dijital dönüşüm çalışmalarına nasıl etki ettiğine dair Türkiye özelinde bir araştırma gerçekleştirdiklerini de aktardı.

 

Araştırmaya göre şirketlerin %55'i dijital dönüşüm süreçlerini hızlandıracaklarını açıklarken, %24’ü var olan planlamalarına devam edeceklerini belirtti. Ülkemizdeki şirketlerin %25’i değişen operasyonel ihtiyaçlara göre dijital dönüşüm planlarını tekrar şekillendireceklerini söylerken, %17’lik kesim ise var olan durumlarını korumaya çalışacaklarını söyledi.

Parmaklarınızın ucundaki yapay zeka

Huawei Bulut ve Yapay Zeka İş Grubu Kıdemli Çözüm Müdürü Bilal Murat Uzun, yapay zeka destekli akıllı tahta çözümü Huawei IdeaHub All In One’ı tanıtırken, ürünle ilgili olarak, “IdeaHub geleneksel konferans odasından dijital konferans odasına geçişi tek cihazda sağlıyor. Basitçe parmak ucunuzdaki zeka olarak da tanımlayabiliriz” dedi. Akıllı ofis ihtiyaçlarını yüksek verimlilikle karşılayabilen ürünle; projeksiyon, akıllı tahta, ofis uygulamaları, beyaz tahta ve video konferans işlevlerini gerçekleştirmek mümkün. Detaylı bilgi için: https://e.huawei.com/en/products/cloud-communications/ideahub

Dijital dönüşümde beklentiler artıyor

Koç Sistem Veri Merkezi Grup Müdürü Burcu Altıntaş ise sektördeki önemli gözlemlerinden biri olarak, dijital dönüşüm beklentilerinin giderek artığını vurguladı. Bugüne kadar önceliklerin daha farklı olduğunu ifade eden Altıntaş, veriyi farklı ortamlara hızlı ve güvenli bir şekilde taşımanın öneminin bir kez daha anlaşıldığının altını çizdi. Perakende sektörü ve e-ticaretin de bu dönemin gerekleri olan yenilikçi stratejiyle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Altıntaş: “Kurumların dijital dönüşüm süreçleri için veriyi hızlıca işleyerek iletecek bir altyapıya ihtiyacı var, geleceğe yönelik tahminlerde bulunup yeni senaryolar üretebilmek son derece önemli. Huawei, kurduğu ekosistemle bu anlamda öne çıkıyor. Huawei ile yaptığımız iş birlikleriyle, hızlı cevap almamız gereken zorlu durumlarda başarılı çözümler sağladık” dedi.

Veri yönetim ihtiyacına yönelik Huawei çözümleri

Huawei Türkiye Bulut Bilişim ve Yapay Zeka İş Birimi CTO'su Fatih Akgül OceanStor 100D Intelligent Distributed Storage ve OceanStore Dorado V6 ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirirken şu ifadelere yer verdi: “5G’de veri boyutları katlanarak artacak ve çok daha fazla veriyi çok daha kısa sürede işlememiz gerekecek. Örneğin otonom araçlarda günlük veri miktarı 60 terabaytı bulurken, akıllı şehirler için de günlük ortalama veri miktarının 3 PB den 30 PB ye çıkacağı öngörülüyor. Huawei artan ihtiyaçları karşılamak için satın alma maliyetlerini mümkün olduğunca düşürürken, verimlilik konusuna da odaklanıyor.

Yapay zeka, problem takibi ve tespiti için oldukça önemli. Bu ürünle tüm protokolleri tek bir sistem üzerinden yönetmek mümkün. Önemli servislerinizi belirleyerek performans önceliklerinizi yönetebiliyorsunuz. Ayrıca CPU kaynaklarında akıllı bir iş yükü paylaşımı yaparak kullandığınız bir alandan kullanmadığınız bir alana güç aktarımı yapmak da mümkün. Duyurusunu yaptığımız her ürünün Çin’de büyük kurumlarda kullanılıp deneyimlendikten sonra burada satışa çıktığını söyleyebiliriz. Bunlar arasında büyük bankalar da yer alıyor. Örneğin yüzde 40’a varan Opex azalmasıyla ciddi maliyet düşüşlerini çeşitli kuruluşlarda tecrübe ettik. Ürünlerle ilgili detaylı bilgi için:

Etkinlikte, Intel Ortadoğu, Türkiye, Afrika ve Doğu Avrupa Bölgesel İşbirliği Direktörü Michel Abou Diwan, Intel-Huawei İşbirliği ve Intel Xeon Ölçeklenebilir Platform Güncellemesi ile ilgili detayları paylaştı. Huawei Türkiye Ekosistem Ekip Lideri Özkan Gümüş ise Huawei Tüm Senaryolar İçin Full-Stack Yapay Zeka Çözümleri konulu sunumunda, yapay zekanın yaşam tarzlarını ve endüstrileri nasıl şekillendireceği konusuna, örnek vakalar eşliğinde değindi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR