Bakan Karaismailoğlu: TEM ve D100'e alternatif olacak

Kuzey Marmara Otoyolu 5. Kısım açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizde trafiğin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi'nde inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu, daha önce açılan etaplarıyla İstanbul ve mevcut boğaz köprülerindeki trafiğin yoğunluğunu azaltmayı başarmıştır" dedi. Trafiğe açılan etap yılda toplam 595 milyon TL tasarruf sağlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2020 11:27 GÜNCELLEME 19.09.2020 16:35 EKONOMİ
Bakan Karaismailoğlu: TEM ve D100'e alternatif olacak
Bakan Karaismailoğlu: TEM ve D100'e alternatif olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizde trafiğin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi'nde inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu, daha önce açılan etaplarıyla İstanbul ve mevcut boğaz köprülerindeki trafiğin yoğunluğunu azaltmayı başarmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı Kuzey Marmara Otoyolu 5. Kesim Açılış Töreni'nde projenin tanıtım videosu izlendi.

 

Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, uluslararası yol güzergahındaki İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin trafik yükünün azaltılmasının hedeflendiği 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu'nun 57,4 kilometrelik Gebze-İzmit etabını hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun sadece bir otoyol değil demir yolu ve ulaşım modlarını da bağlayan bir lojistik koridor olduğunu ifade eden Karaismaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde hayata geçirdikleri her bir projenin Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasında olma hedefine bir adım daha yaklaştırdığını aktardı.

 

Karaismailoğlu, dünyanın gıptayla baktığı projelerin Türkiye'nin her noktasında bütünsel kalkınma vizyonları doğrultusunda ekonomik ve sosyal açıdan canlılığı arttırdığını dile getirerek şöyle devam etti:

"Ülkemizde trafiğin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi'nde inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu, daha önce açılan etaplarıyla İstanbul ve mevcut boğaz köprülerindeki trafiğin yoğunluğunu azaltmayı başarmıştır. Araçların şehir içine girmeden, yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yol ile transit geçiş sağlanmıştır. 57,4 kilometrelik Gebze-İzmit etabının da trafiğe açılmasıyla İstanbul ile Kocaeli arasında yük trafik hacmine sahip TEM Otoyolu ve D-100'e alternatif, emniyetli ve konforlu yeni bir ulaşım koridoru oluşturmuş oluyoruz."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • TC türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu otoban yol devletin vergiyle yaptığı hizmet bedava olmali
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevinsekmi , üzülsekmi bilmiyoruz.Çünkü diğer yollar gibi uçuk fiyatlar olacaksa açılmasın daha iyi.İnşallah fiyatları ülke şartlarına göre makul bir seviyede olur.
    Cevapla
  • Temel 3 yıl önce Şikayet Et
    fiayatlar TR şartlarına göre uçuk ötesi, istanbul ve ankara böyle uçuk fiyatlar yüzünde kaybedildi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR