Yerli ve milli robot yatırımı

Pandemi, imalatta endüstri 4.0’a geçişi hızlandırdı. Pandemi öncesi, işçilik maliyeti ile otomasyona geçiş arasında kıyaslama yaparak tercihini işçilikten yana kullanan şirketler, salgın sırasında üretim kesintisi riski yaşayınca bu eğilim terse dönmeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2020 09:25 GÜNCELLEME 20.09.2020 09:57 EKONOMİ
Yerli ve milli robot yatırımı
Yerli ve milli robot yatırımı

Türkiye’de imalat sektörünün robot ve otomasyona talebinin bu dönemde dört kat arttığını belirten Tezmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu, “Sanayi robot istedi, Tezmaksan şirket kurdu” dedi. Aydoğdu şu bilgileri verdi:

“2 milyon euro yatırımla kurulan Tezmaksan Robot Teknolojileri ve Otomasyon şirketi Hadımköy’de 3 bin metrekarelik yeni binasında faaliyete geçti. Şirket aldığı siparişlerle dört aylık çalışma takvimini doldurdu.”

SIRADA ANADOLU VAR
Beş yıllık stratejileri içinde Konya ve Sivas’ta da birer üretim tesisi açmanın bulunduğunu bildiren Aydoğdu, şunları söyledi:

“Gelişkin bir sanayiye sahip olan ve bölgelerine ciddi katkı sağlayan Sivas ve Konya’ya ya üretimi taşıyarak yatırım miktarını 10 milyon euro’ya çıkarmayı planlamaktayız. Tezmaksan Robot Teknolojileri ve Otomasyon şirketinin globalde de olmasını istiyoruz.”

HATAYA İZİN YOK

Tezmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu, geliştirdikleri ürünleri şöyle anlattı:

“Yerli ve milli robotlu otomasyon sistemi olarak geliştirdiğimiz Cubebox, verimliliği artırıyor, hatalı duruşa ve hataya izin vermiyor. Operatör robot işbirliğine yeni bir boyut kazandıran Cubebox, fabrikanın insansız çalışması gereken süreçlerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Bütün robotlu makinelerde kontrol ünitesi olarak kullanılabilen ROBOCAM, programını kendisi yapıyor, operatörlerin program bilmesine de gerek kalmıyor. Kapasitematik ise üretimde verimliliği artırmak ve arızaları önceden saptayarak müdahale edebilmek amacıyla geliştirdiğimiz bir uzaktan izleme ve verimlilik raporlama sistemi. Kapasitematik’i 5G teknolojisine uyumlu hale getirdik, 10 GB’lık veri saniyenin binde biri hızında iletiliyor.”

 

 

KAYNAK : Milliyet
YORUMLAR 3
  • Avşaroglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Robotlara tamamda İnsanlar gibi vergi ödeyip Aile geçindirip Ekonomi ye katkisi olmuyor Üreticiler zengin oluyor Halk işsiz kaliyor
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet betona da, teknolojiye de tarıma da yatırım yapıyor, fakat beton kafalılar görmüyor malesef.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem beton yapıyorsun diyorsunuz sonra teknoloji yapınca halk işsiz kalıyor diyorsunuz bir karar verin artık bu hükümet ne yapacağını şaşırdı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR