İran riyalinde rekor düşüş

İran riyali ABD'nin İran'a karşı olan yaptırımları yeniden geri getireceğini açıklamasından sonra rekor düşük seviyeye indi

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 12:59 GÜNCELLEME 21.09.2020 12:59 EKONOMİ
İran riyalinde rekor düşüş
İran riyalinde rekor düşüş

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran üzerindeki tüm Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarının yeniden devreye sokulduğunu açıklamasıyla birlikte, İran riyali serbest piyasada Pazar günü ABD dolarına karşı rekor düşük seviyeye indi.

 

Gayriresmi piyasaları takip eden döviz kuru sitesi Bonbast.com’un verilerine göre, bir dolar 267,800 riyalden 273,000 riyale kadar çıktı.

İran ABD’nin kararını “geçersiz ve yasadışı” olarak reddetti ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Cumartesi günü Güvenlik Konseyine ABD’nin deklarasyonu hakkında hiçbir aksiyon alamayacağını, zira konu üzerinde “bir belirsizlik durumu olduğunu” belirtti.

 

Nükleer anlaşmanın tarafları olan Fransa, İngiltere ve Almanya Pazar günü yayınladıkları bildiride BM yaptırımlarını tekrardan uygulamak için alınan herhangi bir karar ya da aksiyonun “yasal bir yaptırım kapasitesine sahip olmayacağını”, çünkü Washington’ın 2015 Nükleer Anlaşması sırasında kabul ettiği mekanizmayı kullandığını, fakat 2018’de ABD’nin bu mekanizmadan çıktığını belirtti.

Ancak Trump, herhangi bir ülkenin İran’a koyulan yaptırımları ihlal etmesi halinde yaptırımla karşılaşmasını sağlayacak bir kararname çıkarmayı planlıyor.

YORUMLAR 4
  • ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca pkk yı destelediniz. orada yaşayan Azerbaycanlılara ne zulümler ettiniz halada ediyorsunuz...Beter olun.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Iran halki bunu haketmiyor. yaziklar olsun ABD,ye. Birileri kendilerine bu ambargolari uygulasa o zaman ne yaparlardi ????
    Cevapla
  • İBRAHİM 3 yıl önce Şikayet Et
    iran halkına yazık herşey amerikanın dediği gibimi olacak batıya yazıklar olsun
    Cevapla
  • hanefi 3 yıl önce Şikayet Et
    zamanın petrol zengini iran pkk ya eğitim cephane veriyordun ne oldu petrol para etmiyormu artık. sana reva bunlar...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR