TÜVTÜRK'ten "randevu ücreti" uyarısı

TÜVTÜRK, son günlerde yanıltıcı internet siteleri ve çağrı merkezleri aracılığıyla, ücretsiz olarak sunulan randevu hizmeti için ücret talep eden kişilere karşı vatandaşları uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2020 10:58 GÜNCELLEME 23.09.2020 11:06 EKONOMİ
TÜVTÜRK'ten "randevu ücreti" uyarısı
TÜVTÜRK'ten "randevu ücreti" uyarısı

TÜVTÜRK’ten yapılan açıklamada, "Son günlerde kamuoyundan takip ettiğimiz üzere, farklı kişi ve kurumların, kurdukları yanıltıcı internet siteleri ve çağrı merkezleri aracılıyla ücretsiz olarak sunulan randevu hizmeti için ücret talep ettiğini gözlemlemekteyiz.” denildi.

 

Açıklamada, araç muayene hizmeti randevularının, "www.tuvturk.com.tr" internet sitesinden, "0 850 222 88 88" numaralı çağrı merkezinden ve e-devlet üzerinden tüm araç sahiplerine ücretsiz olarak verildiği aktarıldı.

TÜVTÜRK’ün bunun dışında hiçbir internet sitesi ve çağrı merkezi ile bağı veya iş birliğinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Araç sahiplerini bu internet siteleri ve çağrı merkezleriyle ilgili uyarmak, randevularını internet sitemiz ve çağrı merkezimizden ücretsiz alabileceklerini hatırlatmak isteriz." ifadesine yer verildi.

 

Açıklamada ayrıca TÜVTÜRK’ün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın denetiminde Türkiye’de periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluş olduğu anımsatılarak, "Kurumumuzun ismini kullanarak vatandaşlarımızın mağdur olmasına ve yanlış yönlendirilmesine sebep olan kişi ve kuruluşlara karşı yürüttüğü yasal mücadelesine devam edecektir." denildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 95 TÜMÜ
  • Talip gokmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Araç muayene ücretleri neden çok pahalı araçlara muatenede ne ramiri yapıyorsunyzda bu kadar çok para alıyorsunuz
    Cevapla
  • Hüseyin Çetin 3 yıl önce Şikayet Et
    350 400 Liraya tepki vermiyorsunuz da 25 Liraya mı kafa yordunuz
    Cevapla
  • Cem sahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet eşimde bu durumun mağdurlarından aracına randevu almak için siteye gşrdiğinde tüvtürk değilde türktüv diye sayfanın en başında olana tıklıyor ve sayfayı doldurktan sonra hesap numarası çıkıyor ve 30.tl atıyor hesaba sonrada bana dedi böyle. Böyle diye kadın. Nerden bilsin
    Cevapla
  • Cengiz koç 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasılki egzos emisyon ölçümünü çoğu yer yapıyor araç muayenesinide yetkili araç servisleri yapabilmeli.Alınan para çok yüksek 15 dakikalık bir yalandan muayene o kadar yüksek olmamalı.
    Cevapla
  • Ömer Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok bide ondan ücret alsaydınız. Zaten bedavadan dünyanın parasını alıyorsunuz. Yapılan hizmete karşı alınan ücret çok fazla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR