Bakan Mustafa Varank'tan Diyarbakır'a müjde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Diyarbakır'ı çok yakından takip ediyoruz. Son 8 senede özel sektörün 7 milyar liraya yaklaşan yatırımını teşvik belgelerimizle destekledik. Bu sayede 56 bin vatandaşımıza yeni iş kapıları açıldı." dedi. Bakan Varank, bölgede 7 farklı projeye imza atacağız. Böylece yerel potansiyeli daha da güçlendirecek 20 milyon liralık kaynağı Diyarbakır'a kazandıracağız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2020 12:34 GÜNCELLEME 25.09.2020 12:34 EKONOMİ
 Bakan Mustafa Varank'tan Diyarbakır'a müjde
Bakan Mustafa Varank'tan Diyarbakır'a müjde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Diyarbakır'ı çok yakından takip ediyoruz. Burası mevcut kapasitenin çok daha ötesinde işler yapabilecek bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli açığa çıkarmak için çalışmalarımıza hız kazandırdık. Son 8 senede özel sektörün 7 milyar liraya yaklaşan yatırımını teşvik belgelerimizle destekledik. Bu sayede 56 bin vatandaşımıza yeni iş kapıları açıldı." dedi.

 

Varank, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Birazdan şehrimizin (Diyarbakır'ın) ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak 7 farklı projeye imza atacağız. Böylece yerel potansiyeli daha da güçlendirecek 20 milyon liralık kaynağı Diyarbakır'a kazandıracağız. Bu imzalar sayesinde, mesleki eğitim, tarımsal kalkınma, turizm ve kadın istihdamı gibi farklı alanlarda vatandaşımıza doğrudan dokunan projeler hayata geçecek. (Diyarbakır) Tekstil İhtisas OSB'de kadın istihdamını teşvik etmek üzere bir kreş kuruyoruz. Böylece kadınların çalışmasının önündeki en büyük engellerden biri olan çocuk bakım desteğini sağlamış olacağız. Çocukları hain terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve onlara kavuşma ümidiyle bir yılı aşkın süredir evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini buradan selamlıyorum. Onların bu kararlı duruşu inanıyorum ki bölgede istismar siyaseti yürütenlerin yüzüne her gün bir tokat gibi iniyor. Biz de o annelerimizin direnişinden, kararlılığından ilham alıyoruz."

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım gayretli görüyorum sizi, ancak yatırımlarda biraz seçici olun, memleketin kaynaklarını teşvik adı altında sömürmek isteyen çok sayıda sünepe var, boş beleş işlere teşvik vermeyin, teşviklerde seçici olun, denetim mekanizmalarını da elden bırakmayın, ayrıca teknoloji odaklı yatırımları ağırlıkla teşvik verin. Kısacası hedefe odaklanın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR