Aydın kestanesi Avrupa Birliği tarafından tescillendi

Aydın Ticaret Borsasının Avrupa Birliği (AB) nezdinde yaptığı başvuru sonucu Aydın kestanesi coğrafi işaret olarak tescil edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2020 23:50 GÜNCELLEME 25.09.2020 23:52 EKONOMİ
Aydın kestanesi Avrupa Birliği tarafından tescillendi
Aydın kestanesi Avrupa Birliği tarafından tescillendi

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Antep baklavası, Aydın inciri ve Malatya kayısısının ardından Aydın kestanesinin de AB nezdinde tescillendiği belirtildi.

 

 

24 Eylül 2020 tarihli ve L310/1 sayılı AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanan tescil kararıyla Aydın kestanesinin her türlü kötüye kullanım, taklit ve çağrıştırmaya karşı AB'de de koruma altına alındığı vurgulanarak, üreticilerin tescil belgesinde/ürün şartnamesinde yer alan yöresel üretim tekniklerine uygun şekilde ve Aydın sınırlarında bu ürünü yetiştirebileceği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

 

"Aydın kestanesinin tescili diğer ürünlerimiz için de teşvik edici bir gelişmedir. AB Başkanlığı olarak bu ürünlerimizin AB'de tescili konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade eder, tescilin ülkemize ve Aydın halkına hayırlı olmasını temenni ederiz."

YORUMLAR 1
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Dün aldim kilo 9.99 Euro Almanyada pahali ama kizim seviyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR