Ermenistan'a 5 günde 1,2 milyar dolarlık darbe

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı karşı saldırılarda son 5 günde Ermenistan ordusuna ait 1,2 milyar doları aşan askeri teçhizat ve mühimmatların imha edildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2020 15:11 GÜNCELLEME 02.10.2020 15:19 EKONOMİ
Ermenistan'a 5 günde 1,2 milyar dolarlık darbe
Ermenistan'a 5 günde 1,2 milyar dolarlık darbe

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için Ermenistan'a yönelik başlattığı karşı saldırıları 6'ncı gününde başarıyla devam ederken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmalarda ağır kayıp veren Ermenistan'a büyük darbe vurulduğu açıklandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı karşı saldırılarda  son 5 günde Ermenistan ordusuna ait 1,2 milyar doları aşan askeri teçhizat ve mühimmatların imha edildiğini duyurdu.

 

ERMENİSTAN'DA SAVUNMAYA AĞIRDIĞI BÜTÇE KADAR ZARAR

Azerbaycan Maliye Bakanlığı'na göre 2020 yılında devlet bütçesindeki askeri harcama miktarı yaklaşık 634 milyon dolar. Global FirePower askeri-analitik merkezine göre Ermenistan'ın toplam askeri bütçesi 1.385 milyar dolar olduğu kaydedildi.  Öte yandan, Azerbaycan Savunma Bakanlığı 5 günlük çatışma bilançosuna ilişkin yaptığı açıklamada,  "200 düşman tankı ve diğer zırhlı araçları, 228 topçu parçası, roketatar, havan ve 30 hava savunma cihazı, 6 komuta- kontrol ve komuta gözlem noktası, 5 mühimmat deposu, 110'dan fazla araç ve bir S-300 hava savunma füzesi sistemi imha edildi" dedi. 

 

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc bereket versin
    Cevapla
  • ters köse 3 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin "hepimiz ermeniyiz " diye yürüyüş yapanlar karşılar fazlasıyla.
    Cevapla
  • karadeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    beter olun zalim bebek katili iftiraci ermeniler
    Cevapla
  • Ne fark eder 3 yıl önce Şikayet Et
    Mal bunlar yaa! Yani hiç bulaşmasaydı akıllı uslu oturup yaşasaydılar, ne can kaybı olurdu nede para ve mal kaybı.Her anlamda zarardalar.Bunlar nasil bir hayalin peşindeydilerde böylesine bi maceraya sürüklendiler yazık yazık.Yapistir azeri kardeşlerim yapıştır affetme
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR