Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İl sayısı 24'e yükseldi

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında desteklenecek imalat sanayi yatırımlarının organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilmesi ve asgari 2 milyon lira olması gerekecek. Program kapsamındaki illerin arasına Kilis de eklendi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2020 13:17 GÜNCELLEME 07.10.2020 13:18 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İl sayısı 24'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İl sayısı 24'e yükseldi

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Program kapsamındaki illerde, özel sektör tarafından gerçekleştirilecek imalat sanayi yatırımları, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırım projeleri için sağlanacak destekleri kapsayan karar çerçevesinde, 31 Aralık 2021'e kadar yapılacak teşvik belgesi müracaatları değerlendirilecek.

Karar kapsamında desteklenecek imalat sanayi yatırımlarının organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilmesi ve asgari 2 milyon lira yatırım tutarını sağlaması gerekecek.

Destek unsurlarından yararlanan yatırım harcamaları, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerinden yararlanamayacak.

LİSTEYE KİLİS DE EKLENDİ

Karar göre, Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki iller arasına Kilis de eklendi. Program kapsamındaki 24 ilin listesi şu şekilde sıralandı: 

"Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van."

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • BİLMİYOR musunuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin doğussunda elektrik parası ödemeden siğorta yapmadan devlet destekleriyle yarı fiyatına ürttiklerini ülkenin batısında diğer ürünlerin altında satarak haksız rekabet yapmaktadırlar. Batıda ki bir çok firma doğudaki yatırımların şubesi şeklinde çalışıyor . Bilesiniz...
    Cevapla
  • Karadenizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle bazı şehirler kendi kendine yettikleri gibi sanayilerinde çalıştırmak için komşu şehirlerden dahi çalıştıracak personel transfer ediyor.. Mesela UŞAK - mesela DENİZLİ ama hala yatırım teşviğinde ön sıradalar.. Bir Giresunlu olarak bizde belde belde bir çalışma yapılarak doğayı bozmadan bizimde artık teşvik ve üretime dahil olmamız sağlanmalı .. Devlet Büyüklerimizden istirhamımızdır..
    Cevapla
  • Şefik 3 yıl önce Şikayet Et
    Stretejik bir iş bu ben bunun arkasında dururum
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivas neden yok tokat neden yok ordu Giresun neden yok.
    Cevapla
  • HERZANAN58 3 yıl önce Şikayet Et
    İç Anadolu başta Sivas olmak üzere Bu ülkenin üvey evladi gibi muamele görüyor yazik cilesini ceken iç anadolum Malatya zaten gelismiş ekonomisi iyi durumda bir sehrimiz Neden sivas yozgat kirsehir nigde yok neden?????
    Cevapla
  • Cahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Hükûmet bir program hazırlasa bunu hemen sidik yarışına döndürmesi hemen coronaya yakalanıyoruz. Her seferinde önce ben. Eski iktidarlar sivasa ne yaptılar. Istanbulda en fazla hemşehrisi olan il sıvamadı. Bu sivaslılar paralarını ve akıllarını birleştirdim hangi fabrikayı kurdular. Biraz sabredi. Cumhuriyetten sonra ilk demiryolu hangi ile yapıldı. Demiryolunun getirdiği avantajları sivaslı kardeşlerimiz nasıl paraya çevirdiler? Tabiki böylece bir çalışma olmadı. Aşık Veyselden başka kim var ne var sivasta, meşhur olmuş olan..
    Cevapla
  • Eee 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınır iller
    Cevapla
  • Yaşar 3 yıl önce Şikayet Et
    0y avcılığı dediginiz yerler zaten çantada guvercin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR