Türkiye'ye sipariş yağıyor! ASELSAN'dan yeni silah satışı

ASELSAN, Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi ihracatıyla ilgili olarak Endonezya ile yeni bir ihracat anlaşması imzaladığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2020 13:57 GÜNCELLEME 09.10.2020 14:00 EKONOMİ
Türkiye'ye sipariş yağıyor! ASELSAN'dan yeni silah satışı
Türkiye'ye sipariş yağıyor! ASELSAN'dan yeni silah satışı

Konuyla ilgili olarak ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, “Endonezya sahilleri, ASELSAN Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemleri ile korunacak. ASELSAN, Endonezya’nın deniz platformu kullanımına yönelik yeni bir satış sözleşmesi imzaladı.” ifadelerine yer verildi. ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, 30mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi’nin fotoğrafına yer verildi.

 

 

30MM MUHAFIZ UZAKTAN KOMUTALI STABİLİZE TOP SİSTEMİ

ASELSAN tarafından geliştirilen ​​​​​​MUHAFIZ Sistemi; Termal Kamera, TV Kamera ve Lazer Mesafe Ölçme cihazı takılabilen, silah kumanda birimi aracılığı ile uzaktan kumanda edilebilen, otomatik hedef takip özelliğine ve modüler yapıya sahip bir stabilize silah sistemidir.

 

 

MUHAFIZ sistemi gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin tespit edilmesini, hedeflerin otomatik olarak tanınmasını, takip edilmesini ve bu hedeflere atış yapılabilmesini sağlamaktadır.

Optik görüş ve silah nişan hattının, sistemin monte edildiği platformun hareketlerinden etkilenmeden hedef üzerinde kalabilmesi için, taret stabilize edilmiştir. Ayrıca MUHAFIZ Sistemi tareti üzerine monte edilmiş, yan ve yükseliş eksenlerinde taretten bağımsız hareket yeteneğine sahip Hassas Stabilize Yönlendirici’ye (HSY) sahiptir. HSY sayesin de, uzak mesafelere atış esnasında silaha uygulanan balistik düzeltme esnasında dahi elektro-optik birimlerin hedef üzerinde kalması sağlanarak etkin vuruş yapılması mümkün kılınmaktadır.

MUHAFIZ Sisteminde silah olarak çift yönlü mühimmat besleme yeteneğine sahip 30mm Mk44 Bushmaster-II topu kullanılmakta, değişik görev ihtiyaçları için farklı mühimmatlar yüklenebilmektedir.

MUHAFIZ Sistemi, otomatik hedef izleme özelliği ile hedefin hız ve rotasını hesaplamakta, meteoroljik koşullar, mühimmat tipi ve hedef mesafe bilgilerini dahil ederek atış sırasında otomatik balistik düzeltme uygulamaktadır.

KAYNAK : Savunmasanayist
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • yanlışı düzelt 3 yıl önce Şikayet Et
    30mm değil, 25mm lik bir silah
    Cevapla
  • Kartal2 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah koyunlar ah
    Cevapla
  • Mühendis bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Buna rağmen ASELSAN hisseleri hiç artmıyor.
    Cevapla
  • kayseri 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce dahada güclendirelim kendimizi düsmanimiz cok sagimiz düsman solumuz düsman yani türkün türkten baska dostu yok silahimiz olsunki arkamizdan hileli dolap cevirmesinler
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence , Reis Nükleer silahı çoktan yapıp , halının altına her an elini uzatıp , gerektiğinde kullanabileceği bir yere koymuştur. Türkiye , artık CHPKK zihniyeti ile yönetilmiyor. İçkiden beyni uyuşmuş aylak ayyaş ya da sağırlar ile sadece maaş alıp vatana ihanet eden bir yönetim yok ülkemizde. Atatürk sonrasında 1939 senesinden beri CHPKK çetesi bütün vatan haini kurum kişi dernek ve oluşumların yanında olmuştur. Halen de teröristlerle ortaklık yapmaktadır.
    Cevapla
  • Selçuklu 3 yıl önce Şikayet Et
    Adanalılar adına utandım senden.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne içiyon la sen. Söyle bende kullanayım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR