Savunma Sanayii'nden önemli proje! Ve TSK'nın hizmetine girdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle ASELSAN yükleniciliğinde yeni Modüler Üs Bölgeleri'nin (MÜB) inşaları sürüyor. Tamamlanan yeni MÜB'ler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hizmetine girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2020 10:50 GÜNCELLEME 13.10.2020 12:26 EKONOMİ
Savunma Sanayii'nden önemli proje! Ve TSK'nın hizmetine girdi
Savunma Sanayii'nden önemli proje! Ve TSK'nın hizmetine girdi

Savunma Sanayi Başkanlığı'nın (SSB) ASELSAN'ın ana yükleniciliğinde yürüttüğü proje kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak amacıyla en zorlu coğrafi koşullarda kullanılan ve kalifiye edilmiş yüksek teknoloji ürünleriyle donatılan modüler üs bölgeleri oluşturuluyor. Modüler yapıdaki üs bölgeleri, üst düzey keşif, gözetleme ve silah sistemleriyle güvenlik güçlerine üstünlükler sağlıyor. TSK’nın terörle mücadelede ve sınır güvenliğinde beka, keşif-gözetleme, komuta kontrol ve harekât etkinliğini artıran Modüler Üs Bölgeleri'nin kurulumları devam ediyor. Bu kapsamda tamamlanan yeni MÜB'ler, TSK’nın hizmetine girdi. Elektro-optik, sensör, silah ve komuta kontrol sistemlerine sahip MÜB'ler, kritik bölgelerde ve sarp arazi kesimlerinde kurulan balistik korumalı modüler yapılar sayesinde birliklere güvenliği sağlanmış yaşam alanları tesis ediyor.

 

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 2
  • tünel makinesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yoğun topçu atışı veya füze saldırısına karşı her üs bölgesine yeterli nitelik ve nicelikte c-ram kurulmalı. Veya daha da iyisi ÇOK HIZLI tünel, siper vb kazı makineleri ile derin tünel ağı bu tüneller içinde konumu tespit edilemeyen pkknın yaptığına benzer portatik toprak taşıma kapasitesi yüksek binalar yerin 10 metre altında ve termobarik basıç ve ısı bombalarına karşı çelik blast door lu olmalı. Buradaki resimdeki o tel rpg atgm için sadece. Ne uçaksavar mermisini ne krasnopol vb topçu mermilerini durduramaz bu yapılan. Bari çatısı zırhlı olsa?
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Eski barınaklara göre müthiş yapılar.Derme çatma barakalarda görev yapan mehmetciklerimizi düşündüğümde, nereden nereye diyorum.Hele yeni yapilan kalekollar müthiş güvenli hale gelmiş.Silah sistemleri ve yeni versiyon termal ve gözetleme sistemlerinide düşündüğümüzde çok şükür diyorum.Pesmergelerden satin aldığımız silahlarla karakol savunması yapardık bir zamanlar.İnsaallah daha da iyileri olacaktır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR