Tarih belli oldu! Ukrayna Cumhurbaşkanı imzayı atmak için Türkiye'ye geliyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 15-17 Ekim 2020 tarihleri arasında Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak. Ziyaret esnasında, Ukrayna ile Türkiye arasında Askeri İş Birliği Anlaşması imzalanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2020 15:26 GÜNCELLEME 14.10.2020 15:27 EKONOMİ
Tarih belli oldu! Ukrayna Cumhurbaşkanı imzayı atmak için Türkiye'ye geliyor
Tarih belli oldu! Ukrayna Cumhurbaşkanı imzayı atmak için Türkiye'ye geliyor

Edinilen bilgiye göre; Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy başkanlığındaki bir heyet, 15-17 Ekim 2020 tarihleri arasında Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak. Üst düzey temaslarda bulunacak heyetin ziyareti kapsamında; Ukrayna ile Türkiye arasında 21 alanda iş birliğinin geliştirilmesini sağlayacak bir Askeri İş Birliği Çerçeve Anlaşması imzalanacak.

 


Hatırlanacağı üzere; 2020 yılının Ağustos ayında Ukrayna Stratejik Sektörlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Oleg Urusky, Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen ziyaret esnasında; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Ukrayna tarafı arasında, savunma sanayii sektöründeki iş birliğini konu edinen Mutabakat Muhtırası (MoU) imzalanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Zelenskiy'i

Ayrıca Urusky; TUSAŞ, Roketsan, ASELSAN ve Baykar Savunma gibi Türk savunma sanayii şirketlerinde de çeşitli incelemelerde bulunmuştu.

 

Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanacak Askeri İş Birliği Çerçeve Anlaşması’nın çok büyük bir kısmının, savunma ve havacılık sanayii ile ilgili olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca; geçtiğimiz dönemde Türkiye’den 6 adet Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tedarik eden Ukrayna Hava Kuvvetleri, 48 adet SİHA daha almayı planlıyor.

YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • Yurum 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile savaşacak mısın? Elinde tarih ders kitabı.
    Cevapla
  • Hüseyin Akarsu 3 yıl önce Şikayet Et
    samancılar nerdesiniz
    Cevapla
  • İsmail Özer 3 yıl önce Şikayet Et
    Samancı yaklaşımı sana ait olduğuna göre, samancılık sana yakışır, adamsan açık konuşacaksın, ucu veönü açık sözler sarfedersen hainlik suçlamasına maruz kalırsın
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz nasıl yıllardır hem ülke sınırlarımız etrafında kuşatma hazırlıkları yapıldıysa içerde de farklı farklı oyunlarla yapamadılar şimdi sıra bize gecdi Azerbaycan la başlayan umut arkasında Ukrayna la devam ediyor Rusya galiba ufak ufak kuşatılıyor nedersiniz
    Cevapla
  • Mantıkcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam sihalar güzel silah ancak bizim acilen nükleer bulup caydırıcı devlet sınıfına girmeliyiz zira ortadogunun beyi türkiyemize saldırmaya çalışan yunan olsun gizli gizli rusya ve ermeniler olsun ve iran olsun içinde korku taşıma en önemliside israilin içine korku girmeli ortadoguda kendini yenilmez görmemelidir.
    Cevapla
  • ibrahim açıksöz 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ben ukraynaya güvenmiyorum nedenide silahlarımızın özellikle sihaların zayıf veya açıklarını ukraynadan temin edebilirler hatta yazılımını crack yapabilirler böylece suriye ve azerbaycandaki sihaları vurabilirler bu açıdan ukrayna tehlikeli bence umarım devletimiz de temkinli olacakdır
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumun çok saçma o zaman ülkeler birbirlerine alım satım yapmasın mantıklı mı sence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR