Avrupa'yı karıştıracak yaptırım kararı! 30 gün süre verildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesine yönelik yaptırımları genişlettiğini açıkladı. Projeye yönelik herhangi bir yaptırım tehdidi, çok sayıda Avrupa menşeli firmayı ilgilendiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2020 09:45 GÜNCELLEME 22.10.2020 09:45 EKONOMİ
Avrupa'yı karıştıracak yaptırım kararı! 30 gün süre verildi
Avrupa'yı karıştıracak yaptırım kararı! 30 gün süre verildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, 20 Ekim'de boru hattına yönelik yaptırımların kapsamını genişletti ve boru hattının döşenmesinde yer alan gemilere hizmet sağlayan şirketleri faaliyetleri durdurmazlarsa yaptırımlarla karşılaşacakları konusunda uyardı.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Hazine Bakanlığı ile birlikte Rus boru hattının inşasını durdurmak için ‘tüm yaptırım imkanlarını kullanmaya’ hazır oldukları vurgulanan açıklamada ayrıca, şirketlere bu tür faaliyetleri 20 Ekim'den itibaren sonlandırmaları için 30 gün süre verildiği kaydedildi.

ÇOK SAYIDA FİRMAYI İLGİLENDİRİYOR

 

 

Kuzey Akım 2 projesine yönelik herhangi bir yaptırım tehdidi, çok sayıda Avrupa menşeli firmayı ilgilendiriyor. Yaptırımlar uygulanırsa, 12'den fazla Avrupa ülkesi ve 120'den fazla şirket doğrudan etkileneceği belirtilirken ABD Dışişleri Bakanı Enerji Asistanı Francis Fannon, "İlgili tüm tarafların yaptırımlarımıza tabi olabileceklerinin farkında olmalarını sağlamak istiyoruz," şeklinde konuştu.

"Genel olarak, bize, tüccarlarımıza ve ekonomimize karşı sürekli çeşitli kısıtlamaların getirilmesi konusunda oldukça düşmanca ve yıkıcı bir çizgi görüyoruz." şeklinde konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bu yıkıcı politikaların birkaç yıldır sürdüğünü ve elbette ikili ilişkilere zarar verdiğini sözlerine ekledi.

Almanya'da biten 1.230 kilometrelik doğalgaz boru hattının inşası neredeyse tamamlanırken, Danimarka karasularından geçecek 120 kilometrelik bir bölüm kaldı.

Boru hattını kendi gemisiyle devralan İsviçre-Danimarka şirketi Allseas'ın, denizaltı boru hatları döşemek için özel gemilere sahip şirketlere yönelik ABD yaptırımları nedeniyle çekilme kararı almasının ardından Aralık ayında boru hattı durduruldu.

2019 yılının sonunda ABD makamları, Kuzey Akım 2 projesinin yapımına katılan şirketlere uygulanan yaptırımları yasallaştırdı. Bunun sonucunda İsviçreli Allseas şirketi, iki gemisiyle deniz tabanına boru döşemek için projeden çekildi ve proje askıya alındı.

KAYNAK : Star.com.tr
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Ysnsnksmzz 3 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek Avrupa'yı fethedec z kusuracak kplekler
    Cevapla
  • Düzce'den 3 yıl önce Şikayet Et
    Zavallılar! Makaron'un sesi çıkmıyor.
    Cevapla
  • M.Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin de başka ülkelerin ticaretine karışıyorsun, dünya senin malın mı, hiç biri çıkıp da sen niye karışıyorsun demiyor
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne var kötü mü yapmışlar ? Görende Avrupa’yı melek zannedecek. Bize nasıl tehditler savuruyorlar haberin yok mu ? Almanya bir taraftan, Fransa bir taraftan.
    Cevapla
  • oben 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya olarak Amarikadan kurtulma zamanı gelmiştir
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkak köpekler anlamıyorlar abd kendi kaya gazını satmak istiyor benden almazsan kimseden alamazsın diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR