Bakan Dönmez'den önemli doğal gaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerjideki gayretlerimiz netice vermeye başladı. Son 2 yıldır Doğu Akdeniz, son 1 yıldır Karadeniz'deki faaliyetlerimizi büyük bir sevinçle karşılamış olduk. Karadeniz'deki sondaj çalışmaları devam ediyor. Doğal gazın 8-9 yıllık tüketimi karşılayacak potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. " dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2020 16:34 GÜNCELLEME 22.10.2020 16:41 EKONOMİ
Bakan Dönmez'den önemli doğal gaz açıklaması
Bakan Dönmez'den önemli doğal gaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 3. Türkiye 2023 Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Karadeniz'deki sondaj çalışmaları devam ediyor. Doğal gazın 8-9 yıllık tüketimi karşılayacak potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bugünden gaz üretimi hayata geçmeyecek. Burada 3 yıllık çalışma süresi var. 25-30 yıllık bir üretim planı söz konusu olacak. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz buradan gelecek gaz Türkiye'deki konutların ihtiyacını neredeyse 25 yıl kadar karşılayacak." diye konuştu.

 

Bakan Dönmez Akdeniz'deki sondaj çalışmaları hakkında, "Selçuklu-1 alanından umutluyuz" dedi.

TÜRKİYE ENERJİDE SESSİZ DEVRİM YAPTI

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için elektrik tarafında yerli ve yenilenebilir kaynaklar önem arz etmekte olduğunu belirten Dönmez, "YEKDEM mekanizmasına giriş tarihi 6 ay ertelendi. Türkiye aslında sessiz bir devrim yaşadı. Yenilenebilir enerji potansiyelimiz birçok Avrupa ülkesine göre çok hızlı bir şekilde gerçekleşmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez bor rezerviyle ilgili, "Borun bulaşık ürünü gelecek ay tüketiyle buluşacak."

YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Sss 3 yıl önce Şikayet Et
    Gıda terörüne dur deyin fiyatlar uçtu gramajları düşürüyorlar çakallar sessiz sedasız
    Cevapla
  • Mccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Piyasa ucuzlasın artık.Fiyatlar pandemiden sonra 3 katladı
    Cevapla
  • Haber 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulunması çok iyi has da çıkarılıp Milleti etkilediğinde anlatılması daha iyidir.
    Cevapla
  • yandım ali 3 yıl önce Şikayet Et
    doğalgazı anladık da dün bir haber vardı nükleer fizikçiler öneride bulunuyorlardı toryumla ilgili devlet böyle bir enerjiyi neden değelendirmez 1 tonu 1 milyon ton kömüre eş değer enerji taşıyor bizim memlekette 20 bin ton varmış diğer yataklara göre işlenmesi daha kolaymış ama bölgemizde mermer dışında bir hareket yok...
    Cevapla
  • hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    çünkü öyle bir teknoloji yok henüz. üzerinde ciddi olarak çalışılması gerek. teknolojisi bilinen uranyumun bile Türkiyede işleyebilecek bilgi birikimi, teknoloji olmadığı içn nükleer santrali Ruslara yaptırıyoruz.
    Cevapla
  • Fatihin fedaisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gaz hanelere ulaşana kadar Türkiye yeni sahalarda keşfedecektir,buda ekonomik olarak güçlenmek demektir Dünyanın en zengin ülkeleri arasına giriyoruz buda her kesime yansıyacak 3 sene sonra enflasyon düşmeye başlar Tl alım gücü artar ama insanların bu yapılan çalışmalara destek olması gerekiyor,Kardeşlerim muhalefetin yalanlarına inanmayın devlete destek olun..
    Cevapla
  • Huaeyin 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman odam da cikar adalette saglanir
    Cevapla
  • Demir korel 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet lütfen muhalefetin batı ağzıyla yalan dolu sözlerine ve ihanetine göz yummayalim. Reis' i tüm kalbimizle destekleyelim. CHP ve kıl kuyrukları sadece kukladir, geleceğimizi çalmaya çalışıyorlar, bu oyuna düşmeyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR