Türkiye için çok önemli gelişme: Son 10 yılın rekoru kırıldı...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "2019 yılında Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı %1,06'ya yükseldi. Son 10 senenin rekorunu kırdık! Özel sektör, inovasyon ruhunu tam da istediğimiz gibi ortaya koyuyor. Ar-Ge harcamalarının %64,2'sini, AR-Ge finansmanının da %56,3'nü özel sektör gerçekleştirdi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 11:48 GÜNCELLEME 23.10.2020 12:07 EKONOMİ
Türkiye için çok önemli gelişme: Son 10 yılın rekoru kırıldı...
Türkiye için çok önemli gelişme: Son 10 yılın rekoru kırıldı...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2019'da Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının yüzde 1,06'ya yükselip son 10 yılın rekorunun kırıldığını belirterek "Özel sektör, inovasyon ruhunu tam da istediğimiz gibi ortaya koyuyor. Ar-Ge harcamalarının yüzde 64,2'sini, Ar-Ge finansmanının da yüzde 56,3'ünü özel sektör gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumunun "2019 Yılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri Araştırması" sonuçlarını değerlendirdi.

Ar-Ge konusunda sağlanan ilerlemeye dikkati çeken Varank, "2019'da Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı yüzde 1,06'ya yükseldi. Son 10 yılın rekorunu kırdık. Özel sektör, inovasyon ruhunu tam da istediğimiz gibi ortaya koyuyor. Ar-Ge harcamalarının yüzde 64,2'sini, Ar-Ge finansmanının da yüzde 56,3'ünü özel sektör gerçekleştirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Varank'ın paylaşımında yer verdiği grafiğe göre, 2009'da yüzde 0,8 seviyesinde bulunan Ar-Ge harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıla içindeki payı, 2013'te yüzde 0,81'e, 2018'de yüzde 1,03'e ve geçen yıl da yüzde 1,06'ya yükseldi.

 
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ard 3 yıl önce Şikayet Et
    Issizlik yoksulluk onlarda rekor kırıyor
    Cevapla
  • vatansever kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    avro ve dolar da rekor.kiriyor
    Cevapla
  • Erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa’da sonuncunun ne kadar gerisinde.atletlerimiz gibi Türkiye’de rekor kır yurt dışında sonuncu ol
    Cevapla
  • Chp 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada yaşamadığına şükret. Paspas dahi yapmazlardı seni
    Cevapla
  • emrew 3 yıl önce Şikayet Et
    kötünün iyisi
    Cevapla
  • öle olmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    1. sürekli ihracat sektörleri ürünleri aramak bulmak üretmek 2. global pazar payımızı orada büyütmek 3. çin gibi abdyi bile korkutacak süper gücü Türk ve islam dünyasıyla AB gibi birlik kurarak oluşturmak. Hedeflerimiz büyük gibi gelsede aslında tehlikeli derecede kısıtlı yerli ve milli yanlış bir felsefe "global pazar payı ve kar" olmalı tek düstur gerisi bizi ufak bırakır
    Cevapla
  • gerçekçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan, Mısır, BAE bildiğiniz Türk düşmanlığı yapıyor, Filistin dahil geri kalan bütün arap ülkeleri uluslararası kararlarda Türkiye'nin aleyhine oynuyor, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri onlara ekonomik kazık attığımız ve oradaki imajımızı yerlere düşüren ahlaksızlar yüzünden bizden yana değiller, geriye bir tek Azerbaycan ve Pakistan kalıyor. Birileri de dünyadan ve gerçeklerden bihaber Türk-İslam birliği, ümmet diye yırtınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR