Suudi Arabistan'ın Türk mallarına uyguladığı ambargoya tepki

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Antakya, Adıyaman, Kilis ve Osmaniye'deki ticaret ve sanayi odalarından oluşan Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu, Suudi Arabistan'ın Türk mallarına uyguladığı ambargoya tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 17:25 GÜNCELLEME 23.10.2020 17:25 EKONOMİ
Suudi Arabistan'ın Türk mallarına uyguladığı ambargoya tepki
Suudi Arabistan'ın Türk mallarına uyguladığı ambargoya tepki

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Ortadoğu ülkeleri tarafından gayriresmi uluslararası ticaret kurallarına aykırı uygulamalarla ilgili ülkelere olan ihracatın engellenmeye çalışıldığı belirtildi.

 

Suudi Arabistan ve bazı Ortadoğu ülkelerinden Türk ürünlerine karşı boykot çağrılarının yapıldığı ifade edilen açıklamada, Türk ürünlerinin gümrüklerde bekletildiğini, vergilerinin artırıldığını vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"Yapılan uygulamaların milli ekonomilerini korumaya yönelik olduğunu düşünmüyoruz. Bu durumu ülkeler arasında yaşanan siyasi birtakım anlaşmazlıkların iş insanlarına geri yansıması olarak görüyoruz. İş insanları olarak Suudi Arabistan ve tüm ülkelerle ticari ve ekonomik ilişkilerimizin sorunsuz bir şekilde sürdürülmesi bizim için çok önemlidir. Ticaretin refahı artıran en önemli unsur olduğunu biliyoruz. Dış ticaret yapan üyelerimizden yoğun bir biçimde Suudi Arabistan hükümetinin yerel ithalatçı firmalarına baskı yolu ile Türkiye ile ticaret yapmamaları yönünde telkinde bulunduğu hatta bunun için imzalı beyan aldığı yönünde geri bildirimler tarafımıza ulaşmaktadır. Ambargo nedeniyle işleri sekteye uğrayan iş insanlarımız, Suudi Arabistan ile ihracatın yeniden önünün açılmasını ve getirilen engellerin kaldırılmasını bekliyor. Bölgemiz ve ülkemiz dış ticaretinde önemli bir partner olan Suudi Arabistan'daki ambargo niteliğindeki, uluslararası ticaret kurallarına aykırı bu uygulamaya ilişkin gerekli aksiyonların alınması en büyük temennimizdir."

Açıklamada, platform üyeleri olarak çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde yürütülecek ticari diplomasi ve hükümetin siyasi girişimleriyle oluşacak karşılıklı iş birliği zemininde tüm sorunların çözebileceği, engellerin birlikte aşılabileceğine içtenlikle inanıldığı ifade edildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • isim memo 3 yıl önce Şikayet Et
    idarecileri amerikada egitim gördu onlara çalişiyor bizdede oluyor yorum yazan kardeşlefim halki bizi cok sevigor şu anda baştakiler büyük problem Rabbim kahreylesin zalimleri oradan mesaj alanlar var karşi gelenleri zulmediyorlar dua edelim düsman böyle fitneler sokuyorlar birbirimizi düsman ediyorlar selamlar
    Cevapla
  • vatan sever 3 yıl önce Şikayet Et
    sevgili ümetseverler siz daha araplları yalayın bizim başaımız daha neler açacaklar siz onları sevmeye devam edin durbakalım daha ne kazıklar atacaklar
    Cevapla
  • vatan sever 3 yıl önce Şikayet Et
    ümmet ümmet diye bu araplar için yırtınan dinci kesimler bu araplar nasııl osmanlııyı satıysa aynısını yapmaya devam ediyor onlar zaten allahın sevgili kulu olsaydı kendi halkı suriyelilere bakardı bizde hala suriyeli besleyelim nasıl olsa onlarda bize ihtiyaçları kalmadığında arkadan hançerleyecekler ne pis milletki yccüce allah israil gibi bir melaneti bunların başına bela etti
    Cevapla
  • nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Araplardan Türkiye ye hayır gelmez.Yunan dan farkı yok bunların.Halkları da kendi yönetimlerine karşı çıkmıyor.Aynı zihniyete sahipler.
    Cevapla
  • Ben nnnnn 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bizim gaz bulmamizdan dolayi almayin mazit petrol biz yayanda gideriz lannnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR