Dünyada sadece 1 tane var! Stratejik uçak için Türkiye harekete geçti

Kiev’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Oleg Urusky, “Türkiye, halihazırda ikinci An-225’in tamamlanması için finansal destek sağlayabilir” açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2020 14:07 GÜNCELLEME 24.10.2020 14:22 EKONOMİ
Dünyada sadece 1 tane var! Stratejik uçak için Türkiye harekete geçti
Dünyada sadece 1 tane var! Stratejik uçak için Türkiye harekete geçti

Urusky, “Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci An-225’nin tamamlanmasına değindiğimizde benim için çok egzotik bir durumdu; ancak uzmanlar düzeyinde daha fazla görülmeye ihtiyaç var. Stratejik nakliye uçaklarıyla ilgileniyorlar, ancak An-124’ü (Ruslan) öneremiyoruz çünkü mevcut olanlara kendimiz ihtiyacımız var ve yenilerini yapamayız. Yapım sürecini teorik olarak tamamlayabiliriz ve yatırımcıların ilgisini çekiyorsa pratikte aynısını yapabileceğimize inanıyorum.” dedi.

 

 


 
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 16 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine resmi çalışma ziyareti kapsamında Türkiye’ye geldi. Zelenskıy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmiş ve savunma sanayi başta olmak üzere ikili ülke ilişkileri kapsamında heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilmişti.
 



2019’da, ikinci An-225 uçağının tamamlanması için 300 ila 400 milyon dolara ihtiyaç duyulacağı açıklandı. 2016’da Çin firması Aerospace Indurstry Corporation of China (AICC) ile dünyanın en büyük uçağı An-225’in modernize edilerek ikinci kopyasının üretilmesi konusunda çerçeve anlaşması imzalanmış, ancak proje yarıda kalmıştı.
 

 

 


İkinci uçak Antonov fabrikasında yarıda kalmış gövde ve kuyruk aksamıyla tamamlanmayı bekliyor.

YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • bilmeyenlere 3 yıl önce Şikayet Et
    ukraynayı bilmeyenlere : ukrayna dost bir ülkedir. asla arkadan vurmazlar. Türkiye ile yarışacak ve karşı karşıya gelecek hiç bir politik dini, askeri bir sorunları yoktur. adamların yetişmiş mühendisleri çok çok kalitelidir. msülüman dünyasındaki bir çok ülkeden kat be kat faydalıdırlar. ayrıca genetik olarak da araplardan daha yakındırlar bize. o yüzden ukrayna ile samimi bir dostluktan ülkemiz ve ukrayna kaznaçlı çıkar. mesela almanya için diyemezsin. çünkü çıkarlar bir çok noktada çatışır birlikte zor yürürsünüz... ukrayna o anlamda çok ama çok dost canlısıdır bize karşı
    Cevapla
  • sde 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ile ortak noktamız Rusya düşmanlığı Rusya dünyanın gözünün önünde Kırımı işgal etti kimse ukraynaya yardım etmedi bizde ruslarla Suriyede karşı karşıya geldik şu anda yalandan dostluk yapıyoruz Ukraynada hala rus yanlılarıyla savaş veriyor bu noktada ortak düşmana karşı bizimle işbirliği yapıyorlar.
    Cevapla
  • doğrucu 3 yıl önce Şikayet Et
    genetiğin bir önemi yok. ırkçılık olur. ukrayna uzun vade iyi iliskilerimiz olacak bir ülke. ortak düşman rusya bizi daha da yakınlaştırıyor
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji transferinin ve yeni araçları yapabilme kabiliyetinin kötüsü olmaz, devletimiz kesinlikle destek vermelidir. Ukrayna bizim kayda değer bir müttefikimizdir. Yalnız kaldığı bu ortamda destek gördüğü tek ülkeyi unutmayacak kadar da iyi insanlar olduklarını düşünüyorum. Dinimizde yardım isteyene yardım etmeyi emretmiştir zaten
    Cevapla
  • AKP/MHP 3 yıl önce Şikayet Et
    derhal harekete gecilip bu ucaga sahip cikilmali. bir ucak bu seviyeye gelene kadar kac sene kac para biliyormusunuz? teknoloji Cok önemlidir.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Dahada ileriye yasasın türküye amin
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçak ve turbo çekirdek motor ve daha nice ürünler için harcanacak arge çalışma gideri buraya aktarılabilir hazır ergesi çalışılmıs protatibi yapılmıs ürünler teknoloji transferi fırsatı unutmayın bu aşamaya gelene kadarda hatırı sayılır gider olur sonra hiç bir ülkede bu fırsatı sunmaz kolay kolay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR