Türkiye'nin 'Gizli Silahı' Azerbaycan'da! İlk kez görüntülendi

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) tarafından üretilen ve ihraç edilen KARGU Otonom Döner Kanatlı Vurucu / Kamikaze İHA, Azerbaycan’da görüntülendi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2020 14:42 GÜNCELLEME 28.10.2020 14:44 EKONOMİ
Türkiye'nin 'Gizli Silahı' Azerbaycan'da! İlk kez görüntülendi
Türkiye'nin 'Gizli Silahı' Azerbaycan'da! İlk kez görüntülendi

“Divan-I Harp” adlı sosyal medya hesabı tarafından paylaşılan görüntülere göre KARGU Kamikaze İHA, Azerbaycan Ordusu tarafından kullanılıyor. Paylaşılan görüntülerde en az 27 adet KARGU Kamikaze İHA görülüyor. Görüntülenen adetler, KARGU-2’lerin sürü halinde operasyonel kullanımda olabileceği ihtimalini su yüzüne çıkardı

 

 

Böylece daha önce Libya’da da görüntülenen KARGU Kamikaze İHA’nın kullanıldığı coğrafyaya bir yenisi daha eklendi.

KARGU

 

 

KARGU asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılmak üzere tek er tarafından taşınabilen, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen, döner kanatlı milli vurucu İHA çözümüdür. KARGU platform üzerinde gömülü ve gerçek zamanlı özgün görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabilmektedir. Sistem; “Vurucu Döner Kanatlı İHA (VİHA)”, “Yer Kontrol Ünitesi” ve “İHA Şarj İstasyonu” bileşenlerinden oluşmaktadır.

IDEF- 19 özel haberimizde “Defence Turk’un edindiği bilgilere göre STM Kargu Vurucu İHA’nın adı açıklanmayan bir ülkeye ihracatında son aşamaya geldiği ve birkaç ülke nezdinde ihraç maksatlı ilgi gördüğü belirtilmişti.”

STM ürünlerin pazarlama çalışmalarına devam ederken bir yandan ürünler üzerindeki geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda yenilenen Kargu-2’nin uçuş süresi 25 dakika’dan 30 dakikaya çıkarılmıştı. KARGU üzerinden yine çeşitli tasarımsal iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

STM’nin Kamikaze İHA çalışmaları ilgili detaylı bilgileri Defence Turk Dergide okuyabilirsiniz. Defence Turk Dergisinin ilk sayısında STM İş Geliştirme Yöneticisi Volkan Özbudak, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kamikaze İHA Sistemleri” yazısını kaleme aldı.

KAYNAK : defenceturk.net
YORUMLAR 58 TÜMÜ
  • tarihçi 3 yıl önce Şikayet Et
    savaşmak diyorsan 3000 yıllık türk uygarlığı aklınıza gelecek,normal şartlarda türkleri yenmek imkansız,küffarda bunu bildiği için 5 .kolcuları içerde hep buldu,malum kesim artık uyanın bu küffar zaten olmazda ALLAH korusun burayı ele geçirse sizi de sağ komaz,inanmayan suriye ve ırağa baksın
    Cevapla
  • TaRaNTuLa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sihalar tespit edilebilir,atti bombalar gemilerle tespit edilebilir.japonyanin amerikan gemilerine ucaklariyla daliş yapmasi gibi dusunun.abd cok madara olmuştu.kamikaze dalisi ordan gelmektedir.
    Cevapla
  • eci 3 yıl önce Şikayet Et
    evet ama kuş sürüleri gibi görünür..savunma sistemleri tarafındanda vurulamaz..yoksa çoktan rusların hss leri indirirdi onları aşağıya
    Cevapla
  • gercek 3 yıl önce Şikayet Et
    bu is cok uzadi
    Cevapla
  • Baron 3 yıl önce Şikayet Et
    Siha kadar etkisi olmaz hatta çok Bir işe yaramaz
    Cevapla
  • Muhammet 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz öyle sanın. Maliyeti sihanın füzesinden çok az oluyor. Ne yapsın TSK pire için yorgan mı yaksın.
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • boş 3 yıl önce Şikayet Et
    tek kullanım patlatmalık için fazla dış masrafı var kutusu kendisi daha basit ucuz malzeme ile olsalarmış ya
    Cevapla
  • eci 3 yıl önce Şikayet Et
    üstündeki patlayıcı o taşıyıcısından pahalı merak etme sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR