"Fransız ürünlerine boykot, Türk ürünlerine teşvik" Kampanyası

Kuveyt'te Fransız yetkililerin İslam karşıtı söylemleri ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerin yayımlamasını protesto etmek için "Fransız ürünlerine boykot, Türk ürünlerine teşvik" kampanyası başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2020 17:49 GÜNCELLEME 28.10.2020 17:49 EKONOMİ
"Fransız ürünlerine boykot, Türk ürünlerine teşvik" Kampanyası
"Fransız ürünlerine boykot, Türk ürünlerine teşvik" Kampanyası

Kuveytliler, sosyal medyada, Fransız ürünlerini boykot kampanyası kapsamında, "Fransız ürünlerini Türk ürünleriyle değiştir" etiketi açtı.

 

 

Ülkede yaygın olarak kullanılan Fransız ürünlerinin fotoğraflarını dolaşıma sokan Kuveytli aktivistler, bunların yerine kullanılabilecek Türk ürünlerinin isimlerinin yer aldığı bir liste yayımladı.

Sosyal medyada, ülkenin önde gelen mağaza ve dükkanlarının Fransız mallarını boykot kampanyasına katıldığı belirtildi.

 

 

Kuveyt'teki 70'ten fazla perakende zincirinin üyesi olduğu Tüketici Kooperatifler Birliği, 23 Ekim'den itibaren raflarındaki tüm Fransız ürünlerinin kaldırıldığını duyurmuştu.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır el-Muhammed el-Sabah, pazar günü Fransa’nın Kuveyt Büyükelçisi Anne-Claire Legendre'ye Fransa'nın dinlere saldırı içeren açıklamaları durdurması gerektiğini bildirmişti. Sabah, ülkesinin İslam dinini terörizmle ilişkilendirme politikalarını reddettiğini kaydetmişti.

Kuveyt makamları Fransız ürünlerini boykot kampanyasına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • ünlü düşünür 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya islam birligi kurulmalı kuşkusuz tum islam devletleri bu sancak altinda toplanmalı dunyanin gur sesi olarak bir lider secilmeli ve ticaret sadece islam birligi ulkeleriyle yapilmali euro dolar bu ulkelerde ticarette kullanilmamalı rusya cin uzerinden dovizler eritilmeli
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret başka milletlere yapılabilir (boykot durumu haric)... Müslüman menşeili ürün çesitliligi gelistirilmeli, daha bağımsız olabilmek için
    Cevapla
  • gs'yi bırakın 3 yıl önce Şikayet Et
    adem
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah diğer müslümanlarda uyanırda islam düşmanlarına hakettikleri tepkiyi verirler.
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız malları ulu orta orada burada gösterilirse bu malların bedava reklamı yapılmış olur. Biz Türk malı alalım. Türk ürünlerini bilmiyorsak utanmalıyız.
    Cevapla
  • Atilant 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransiz mallarii boykot edicez ama ülkemizde renault ,peugeout ,citroen,daha niceleri gida urunleri giyim ürünleri bunnarin en azindan destek verebilecegimiz urunlerin isimlerini paylasirsaniz ..bide en önemlisi icimizdeki fransizlar onlarida boykot etmek lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR