İşsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihi belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekim ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 5 Kasım’da hesaplara yatırılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2020 15:04 GÜNCELLEME 30.10.2020 15:15 EKONOMİ
İşsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihi belli oldu
İşsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihi belli oldu

Bakan Selçuk, “Ekim ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Kasım’da vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız” dedi.

Yeni normal sürecinde istihdamın korunması için desteklerin süreceğini belirten Bakan Selçuk, çalışanların ve işverenlerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldığını da hatırlattı.

 

Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneği vatandaşların IBAN hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara ise ödemeler PTT üzerinden yapılacak.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzatmak tabikide iii bişey ama burda 1 temmuzdan önce gidenler kısa çalışmaya hiç çalışmadan 1700 alıyorsa 1 temmuzdan sonra gidenler tıpkı benim gibi Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamıyor ücretsiz izne gidiyor 1166 lira burda bende hakediyorum kısa çalışma ödeneğini ama 1 temmuzdan sonra kaldırılmış sadece ücretsiz izine gidiliyormuş 1166 lira maaşla normal şartlarda 1 temmuzdan önce gidende çalışmıyor 1 temmuzdan sonra gidende bir kısmı 1700 alırken bir kısmı 1166 lira alıyor nerde burda eşitlik ben bu yüzden buna katşıyım
    Cevapla
  • koca yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun devletime helal.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR