Türkiye'de bir ilk! Yerli otomobilde kullanılacak

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile ilgili çalışmalar Bilişim Vadisi'nde tüm hızıyla sürüyor. 2022'de banttan inecek seri üretim ilk yerli otomobillerin dijital altyapı ve hizmetlerinin merkezi olarak sunulacağı endüstriyel bulut platformu için de çalışmalar başladı. Hayati önem taşıyan endüstriyel bulut platformu pilot uygulaması ilk olarak otomotiv sektöründe başlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2020 09:18 GÜNCELLEME 31.10.2020 12:34 EKONOMİ
Türkiye'de bir ilk! Yerli otomobilde kullanılacak
Türkiye'de bir ilk! Yerli otomobilde kullanılacak

İlk endüstriyel bulut platformu yerli otomobilde kullanılacak. Otomotiv bilişim teknolojilerinde ulusal üretim ve Ar-Ge çalışmalarının gelişmesi için ulusal ortak proje platformlarının oluşturulması, desteklenmesi sağlanacak. Sabah'ın haberine göre, Türkiye'nin Otomobili Projesi'ni omuzlayan Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu örneğinde olduğu gibi meslek kuruluşları ile devletin katılım sağladığı, firmalara dijital altyapı ve hizmetlerin merkezi olarak sunulacağı endüstriyel bulut platformu ilk etapta otomotiv sektörü için kurulacak.

 

 

Fizibilite çalışmaları tamamlanacak plaftormla KOBİ'ler olmak üzere imalat sanayi işletmelerinin veri saklama ve işleme ihtiyaçlarının uygun maliyetlerle karşılanacak.

YAZILIM MERKEZİ

 

 

Fizibilite çalışmalarının sonuçları doğrultusunda endüstriyel bulut platformuna ilişkin model belirlenecek. Mobilite Yazılım ve Donanım Geliştirme Merkezi kurulacak.

Sektörel pazar araştırmaları ile teknolojik gelişim, insan gücü ihtiyacı, pazarlama, markalaşma gibi konulardaki araştırmalara yönelik bir destek programı uygulanacak.

Otomotiv başta olmak üzere öncelikli sektörlerde ilave vergisel teşvikler artırılacak.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Uçan araba 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet gerçek uçan araba yaptı bizim Almancı Gürcan der simdi durun şuna bi kanat takıcaz bi 5 yıl daha uzatır. Alman ajanımıdır nedir arabayı üretmemek için ugraşiyor resmen
    Cevapla
  • tarkan 3 yıl önce Şikayet Et
    yerli olsun bizim olsun
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bütün araçların izleme altında olacağını mı gösteriyor?
    Cevapla
  • Ömer Faruk Tekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Destek amaçlı takip programı. Yani insanları yollarda çaresiz bırakmak yok.
    Cevapla
  • Mülayim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim millet alamaz bunu... İnsanlar hala 90 model arabalara zor biniyor.... Bunlar herkesi kendileri gibi kodoman sanıyor...
    Cevapla
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen alay etmeye devam et. Bu tür ucuz sloganları artık herkes yemiyor. Dünyada bugün bile en ileri ülkelerde dahi herkes son model biniyor değiller. Ama Türkiyede son model süren bir hayli çok.
    Cevapla
  • Iskender 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de binilen bu kadar pahalı arabaları ben Almanya'da dahi görmedim. Ben acım demek çok insanda Türkiye'de moda olmuş. Almanya'da sokakta yatan dahi böyle bir cümle kurmayı onuruna yediremez.
    Cevapla
  • Kılıçarslan 3 yıl önce Şikayet Et
    90 model binen insanlara hitap etmiyor bu araba zaten, Sloganından da anlaşıldığı gibi "yenilikçi" bir otomobil bu.İlgilenen,seven, anlayan alır.İnsanımızıda bu kadar küçümseme Mülayim! ayıp ediyorsun devletine milletine.hiç birşey yapamıyorsan bu konuda konuşma bari sus..
    Cevapla
  • Mülayim savar 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaka mısın sen? listeme eklediğim 4 tane 260 000 ,300 000 ,295 000 ,313 000 olan araçlar 1 günde satıldı.... hala edebiyat yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Tosun 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar derken sen kimlersin. Piyasadaki kuyrukta beklenen arabaların fiyatından ya haberin yok yada art niyet var
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 3 yıl önce Şikayet Et
    Böylece arac şoförün istediği yere değil , hackerların istediği yere gidecek.
    Cevapla
  • Çocukla uğraşma 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin ne mühendissin ne hacker anca boş beleş aklına en basit fikiri getir yorum yap. Arabanın bulut sisteminden öte haclenecek bir sürü önemli ağlar var artı onu yapan gara cocuk gelsin beni haclesin diye yapıyorzaten.Yabancı yapsaydı ozamanda derdin helal olsun neler yapıyorlar derdin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR