ASKON Başkanı Aydın: Türkiye rekor kırmaya devam edecek

Türkiye'ye olan talebin çok büyük olduğuna dikkat çeken ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, "İhracatçı firmalarımız hiç şüphesiz kesintisiz üretime devam ederek bu talepleri karşılayacak ve rekor kırmaya devam edecek." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.11.2020 16:06 GÜNCELLEME 02.11.2020 16:06 EKONOMİ
ASKON Başkanı Aydın: Türkiye rekor kırmaya devam edecek
ASKON Başkanı Aydın: Türkiye rekor kırmaya devam edecek

Ekim ayı ihracat rakamlarına ilişkin açıklama yapan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye'nin mal ve ürünlerine talebin çok yüksek olduğunu belirterek, "İhracatçı firmalarımız hiç şüphesiz kesintisiz üretime devam ederek bu talepleri karşılayacak ve rekor kırmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

 

Geçen ay, 2019'un aynı dönemine yüzde 5,6 artışla 17 milyar 333 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini anımsatan Aydın, söz konusu tutarın ay bazında gerçekleşen ihracat rakamları arasında bir rekor olduğuna dikkat çekti. "Pandeminin etkisini yoğun olarak gösterdiği ortamda bu başarıyı elde etmek Türkiye'ye olan güvenin bir sonucu" diyen Aydın, "Türkiye'ye yönelik büyük bir güven var." dedi.

Birçok ülkenin rotasını artık Türkiye'ye çevirdiğini belirten Aydın, şunları söyledi: "Ülkemizin ürünleri aranan ve tercih edilen mal oldu. Bu veriler şunu açıkça ortaya koyuyor: Türkiye pandeminin etkilerini en kısa sürede atlatabilecek ülkelerin başında geliyor. Ülkemize olan talep çok büyük. İhracatçı firmalarımız hiç şüphesiz kesintisiz üretime devam ederek bu talepleri karşılayacak ve rekor kırmaya devam edecek."

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • mahmut er 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar neden hala yükseliyor o zaman....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR