İzmir'de banka borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılmasında kolaylık sağlanacak

Türkiye Bankalar Birliği, İzmir'deki depremden etkilenen vatandaşların banka borçlarının ertelenmesi ve yapılandırması konusunda kolaylık sağlanacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2020 17:02 GÜNCELLEME 03.11.2020 17:17 EKONOMİ
İzmir'de banka borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılmasında kolaylık sağlanacak
İzmir'de banka borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılmasında kolaylık sağlanacak

Türkiye Bankalar Birliği, bankaların depremden doğrudan etkilenen ve gördükleri zarar nedeniyle edimlerini yerine getirmekte zorlanan müşterilere vadesi gelen borçlarının ödenmesinde, ertelenmesinde, yapılandırılmasında gerekli kolaylık ve desteği sağlayacağını duyurdu. Açıklamada, müşterilerin depremden etkilendiklerini kanıtlayan belgelerle bankaları ile temasa geçebilecekleri belirtildi.

 

 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İzmir ilimizde meydana gelen depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Milletimize ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Depremin etkilerinin sınırlı bir alanda kalması tesellimiz olmuştur. Bankalarımız, depremden doğrudan etkilenen ve gördükleri zarar nedeniyle edimlerini yerine getirmekte zorlanan müşterilere vadesi gelen borçlarının ödenmesinde, ertelenmesinde, yapılandırılmasında gerekli kolaylık ve desteği sağlayacaklardır.

 

 

BELGEYLE KANITLAYAN BANKAYLA TEMASA GEÇECEK

Müşterilerden depremden etkilendiklerini kanıtlayan belgelerle bankaları ile temasa geçmeleri beklenmektedir. Mücbir hali yaşayan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerine ilişkin bildirimlerinin, Risk Merkezi mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılması amacıyla gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Risk Merkezi Üyeleri bilgilendirilecektir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR