Türk SİHA’larına övgü: Zaferin arkasındaki ‘Sihirli Kurşun’

Türk İHA/SİHA'larının başarısı dünya gündeminde konuşulmaya devam ediyor. Türkiye’nin İHA/SİHA üretiminde gösterdiği başarının kaleme alındığı Forbes'de, Bayraktar TB2’nin muadillerine göre çok daha iyi olduğu belirtildi. Yazıda Türk İHA/SİHA’larının Suriye ve Libya’nın ardından Karabağ’da da büyük fark yarattığı ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2020 10:53 GÜNCELLEME 11.11.2020 11:07 EKONOMİ
Türk SİHA’larına övgü: Zaferin arkasındaki ‘Sihirli Kurşun’
Türk SİHA’larına övgü: Zaferin arkasındaki ‘Sihirli Kurşun’

Uluslararası tanınırlığa sahip medya kuruluşlarında Türkiye üretimi İHA/SİHA’lara yönelik övgü dolu yazılar yayımlanmaya devam ediyor. Amerikan Forbes dergisi Azerbaycan’ın Karabağ’daki zaferi sonrası Türkiye'nin İHA/SİHA üretimindeki başarısını bir kez daha gündemine taşıdı.

 

 

 

"Libya ve Suriye'den sonra Karabağ'da da fark yarattı"

 

“Azerbaycan’ın Ermenistan’a Karşı Zaferinin Arkasındaki ‘Sihirli Kurşun’ Dronlar” başlıklı David Hambling imzalı yazıda başta Bayraktar TB2 olmak üzere Türk İHA/SİHA’larının Suriye ve Libya’nın ardından Karabağ’da da farkını ortaya koyduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Azerbaycan’ın kullandığı insansız hava araçları, Ermeni hava savunmasını ve yer varlıklarını ortadan kaldırabildikleri sürece gerçekten de 'sihirli bir mermiydi'. Azerbaycan, çatışmada birkaç farklı insansız hava aracı kullandı. En ölümcül olanlar arasında Türkiye tarafından tedarik edilen Bayraktar TB-2 dronları oldu. Bir ABD MQ-9 Reaper ağırlığının yalnızca sekizde biri ağırlığında ve saatte sadece 80 mil hızla hareket etmesine rağmen, TB2 dört MAM (Akıllı Mikro Mühimmat) lazer güdümlü füze taşıyor ve savaşta oldukça etkili olduğunu kanıtladı.

Dergide “Azerbaycan, TB2'lerden füzelerin vurduğu anlaşılan araçların birçok derleme videosunu yayınladı. Benzer bir durum Haziran ayında Suriye'de de meydana geldi ve burada yine Türk Bayraktar TB2'ler Rus yapımı düzinelerce uçaksavar aracı imha etti” sözlerine de yer verilirken, kazanılan başarıların ardından birçok ülkenin benzer bir strateji izleyeceği ve İHA/SİHA satın almaya yöneleceği öngörüldü.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • Şahin pamukoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    F 35 e artık ihtiyacımız yok parasını bize iade etsinler selçuk bayraktar bize daha iyi hava araçları yapar ALLAH ın izniyle
    Cevapla
  • Mehmet Kazanci 3 yıl önce Şikayet Et
    Fatih sultan mehmet sahin toplariyla bir devri kapatip yeni bir devir baslatmisti.ihalarimizda yeni bir devri acmistir.bu yeni devir Turan devridir.Bence erdogan ile putin yeni devrin mimarlaridir.orta asyayi ve orta doguyu kontrol eden dunyayi kontrol eder.
    Cevapla
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Şahin değil ŞAHİ TOPU!!!!
    Cevapla
  • TurgayTürk 3 yıl önce Şikayet Et
    ORTALIKTA HANİ YERLİYDİ DİYEN MALLAR DOLU. ONLAR İÇİN AL İSRAİLDEN AMERİKADAN., İSTİHBARAT EKSİK GELSİN 3 YIL İÇİN 25 MİLYON KİRALAMA PARADI VER VE SONUÇ MEHMETÇİĞİMİZ ŞEHİT OLSUN SINIRLARIMIZ pkk DOLSUN AMA DOLAR 5 LİRA OLSUN.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum ....
    Cevapla
  • Malik bin Şahbaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kahramanlar kılıç şakırtısından zevk alır. Hâlid bin Velid Korksun düşman gölgemizden, eski günlerdeki gibi tekrar tarih yazacağımız günler yakındır biiznillâh.
    Cevapla
  • asim 3 yıl önce Şikayet Et
    Batının husumet ve kıskançlığını bilseniz burada hiç bahsetmezsiniz.Ancak ürün üzerinden korkutmaya ,aşağılık kompleksine düşmelerine sağlamak da gereklidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR