Otoparklara yerli otomobil ayarı! TOGG için zorunlu olacak

Türkiye’nin milli gururu yerli otomobil için çalışmalar hız kesmeden devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan flaş bir açıklama geldi. Kurum, AVM’lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araca park yeri zorunluluğu getirileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2020 17:56 GÜNCELLEME 22.11.2020 18:12 EKONOMİ
Otoparklara yerli otomobil ayarı! TOGG için zorunlu olacak
Otoparklara yerli otomobil ayarı! TOGG için zorunlu olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yerli otomobil TOGG için elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu noktasında çalışmaların sürdüğünü belirterek "AVM'lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araçlara uygun şekilde park etme yeri zorunluluğu getiriyoruz" dedi. Kurum, bakanlığının 2021 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

 

ŞARJ ÜNİTESİ ŞARTI

 

TAM ENTEGRASYON: Akıllı otomobil tanıtılırken şöyle bir ifade kullanıldı; 'Türkiye'nin yerli otomobili akıllı bir otomobildir. Sürücüsünü kullandığı tüm mekânlarla entegredir'. İşte bu entegrasyonu sağlayabilmek adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte gerekli olan şarj istasyonları altyapılarını inşa edecek navigasyon uygulamalarını da gerçekleştiriyoruz.

ZORUNLU OLACAK: Yine yerli otomobil projemizi yakından ilgilendiren elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu noktasında mevzuat çalışmalarını yapıyoruz. Otopark Yönetmeliği'yle birlikte otoparklarda, AVM'lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araca uygun park yeri zorunluluğu getiriyoruz. Bu parklarda şarj ünitesi olacak.

KONUTLARDA: 2023'ten sonra konutlarda elektrikli şarj istasyonlarının kurulmasıyla ilgili mevzuat çalışmalarımız da devam ediyor.

İMAR BARIŞI: 7 milyon 285 bin vatandaşımız imar barışı müracaatı yapmıştır ve 25 milyar 315 milyon TL'lik Yapı Kayıt Belgesi tahsil edilmiştir.

DEPREM VERGİLERİ: Deprem vergileri kapsamında devletimiz 17 yılda 147 milyar lira deprem vergisi toplamıştır. Bunun 8 katı yani 1,21 trilyon lira deprem bölgelerine ve depremzedelere harcanmıştır. Bu para yalnızca depremin yaşandığı yerlerde mi harcanmıştır? Hayır. Deprem öncesinde hazırlık için devletimiz Türkiye'yi kapsayan hazırlık, güçlendirme ve önleme çalışmaları yapmıştır. Riskli binlerce kamu binası güçlendirilmiştir. Okullar, barajlar yapılmış, afetzede vatandaşlarımıza sosyal destekler sağlanmıştır.

DEPREMZEDELERE MÜJDE VERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde büyük yıkıma uğrayan Adalet, Mansuroğlu ve Manavkuyu mahallelerinde yaşayan İzmirlilerle bir araya geldi. Kurum, yeni konutların inşaatına bu ay içinde başlayacağı müjdesini verdi.

KAYNAK : MİLLİYET
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Hızır İlyas HASTA 3 yıl önce Şikayet Et
    KKTC'de Yerli Elektrikli otomobil üretti. Çok yavaş gidiyoruz. Çin ile Ortaklaşa Elektrikli otomobil ve Savaş uçakları üretelim
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 3 yıl önce Şikayet Et
    Birçok firmanın Elektrikli otomobil üretmesi lazım. Türkiye Petrolden kurtulması lazım. Milyarlarca dolar Petrole para veriyoruz. Bu paralar kasada kalmış olsaydı, Cari açık değil, Cari fazlamiz olurdu
    Cevapla
  • Sami Samimi 3 yıl önce Şikayet Et
    Benzinliklere de mecburi olsun
    Cevapla
  • Djsjsj 3 yıl önce Şikayet Et
    Mecburi sanırım
    Cevapla
  • Uzman TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • kadife 3 yıl önce Şikayet Et
    hele önce hayırlısıyla bir yollarda görelim de eksiğimiz park olsun
    Cevapla
  • ismail süleym 3 yıl önce Şikayet Et
    çok ama çok düşük keşke diğer ülkelere bakıp yapsalardı yasaları bir çoğunda günümüzde yüzde 10 zorunluluk getirildi. Norveç gibi ülkelerde elektrikli ve plug in hibrit satışları yüzde 50 yi geçti. park yerlerinin en az yarısı elektrikli olmalı kademe kademe yapılabilirdi 10 yıl sonra yüzde 50 park zorunluluğu hatta artı şarj istasyonu zorunluluğu getirilmeliydi. yüzde 1 ile şu anda istanbulda bazı avmlerde yer bile bulamazsınız.
    Cevapla
  • F**** H**** 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 1 değil. Ellide bi yani yüzde iki. Tamam haklısınız park yeri sayısı az ama şu an ülkemizde fazla elektrikli araba olmadığı için öyle karar verilmiş. İleriki senelerde eminim seviyeyi yükseltirler. Hen en az ellide bir. Bağzı otoparklar ellide on, on beş felan yapabilirler. Hatta 3 - 5 yıl sonra yarı yarıya bile olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR