Suudi Arabistan'daki gelişmeler petrol fiyatlarını allak bullak etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği iddiaları ve Cidde kenti yakınlarında bir petrol dağıtım istasyonuna yapılan saldırının ardından petrolün varil fiyatı, son 8 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2020 17:20 GÜNCELLEME 24.11.2020 17:40 EKONOMİ
Suudi Arabistan'daki gelişmeler petrol fiyatlarını allak bullak etti
Suudi Arabistan'daki gelişmeler petrol fiyatlarını allak bullak etti

İsrail, ABD ve Suudi Arabistan arasında üçlü görüşme yapıldığı haberleri ile Cidde kenti yakınlarında ülkenin milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun petrol dağıtım istasyonuna saldırı düzenlenmesi sonrasında petrol fiyatı rekor yükseliş yaşadı.

 

 

Uluslararası piyasalarda dün 46,04 dolar seviyesinde işlem gören Brent petrolün varili, bugün saat 09.36 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,19 artışla 46,59 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 43,64 dolardan alıcı buldu.

Böylece, Brent petrolün varil fiyatı 11 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

 

 

Ne olmuştu? 

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun 22 Kasım'da gizlice Suudi Arabistan'ın Neom kentine giderek Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile üçlü görüşme yaptığını yazmıştı.

Görüşmeyi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud sosyal medyadan yalanlarken, İsrail Eğitim Bakanı Yoav Gallant ise İsrail ordu radyosunda katıldığı programda, haberi teyit etmişti.

Öte yandan Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da adının açıklanmasını istemeyen hükümet yetkilisi ise dün sabaha karşı yerel saatle 03.50'de Cidde'nin kuzeyindeki petrol dağıtım istasyonunda, yakıt deposunda yangın çıktığını duyurmuştu.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cidde'de Aramco şirketine ait bir dağıtım istasyonunu hedef aldıklarını açıklamıştı.

 

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Ükeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Para yapsın diye kendileri kendi kuyularını sabote ediyorlar. Çok açık ve net.
    Cevapla
  • Saka 3 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı beş on seneye o petrolü satacak ülke bulamayacaklar herşey elektrik enerjisine dönmek üzere
    Cevapla
  • batu 3 yıl önce Şikayet Et
    20 sene diyelim. uzun gibi görünmesin sayılı gün çabuk geçer..
    Cevapla
  • Danyal 3 yıl önce Şikayet Et
    Mandacıların küreselcilerin ipçilerin chplilerin hele Temelcilerin kafası pek almaz ama anlatayım herkes hissesini alsın. Yahudi kuklası Arap şeyhleri Üçlü çetenin artık avucunda. Yahudilerin esas hedefi Arabistan ve diğerlerinin şirketlerine ortak olmak bu amaçla petrol fiyatları düşürüldü, şirketlerin değerleri düşürülecek Uçak gemilerinde basılan dolarlarla önce hisse senetleri alınacak sonra şirketler el değiştirecek Araplar Abd ingiliz ve Yahudiye köle olacak aborjinlerin kızılderililerin başına gelen arapların başına gelecek plan bu gerçekleşecek mi göreceğiz. Bay Arınç ve kafadarları yalakalığa devam etsin.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Eveeet ,çok önemli bir noktaya vurgu var , uçak gemilerinde 0,1 kuruşluk kağıtlara basılan milyarlarca dolarlar!!! İşte bu paralar ile amerika ve işbirlikçileri dünya yı iliklerine kadar sömürüyor.Tabi bundan en büyük darbeyi alan ülke kuşkusuz ve maalesef kukla suudi arabistan , gerçi onlarda bu sahte paralardan bir şekilde nemalanıyorlar kuşkusuz ama durun bakalım daha başlarına neler gelecek
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    israil münafık bir devlet. amacı araplari biri birine düşürmek ve Filistini kaldığı yerden işgal etmek. reisten başka kimse İsraile dur demiyor. üstelik araplara gore reis suçlu bize karışma akıl verme filan. israil oraya boşuna gitmedi yeni amerikan yönetimiyle uyumlu çalışma taktiği verdiler başka bir şey degil
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    suni gerilimler petrole iyi geliyor demekki!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR