Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı! Vergi sisteminde büyük değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde "vatandaş odaklı" global revizyon için düğmeye bastı. 2021 programına göre vergi sisteminde adaletin güçlendirilmesi, tabanın genişletilmesi ve hasılanın artırılmasını sağlayacak şekilde revizyonlar yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2020 09:00 GÜNCELLEME 30.11.2020 09:00 EKONOMİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı! Vergi sisteminde büyük değişiklik
Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı! Vergi sisteminde büyük değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, vergi sisteminde vatandaş memnuniyetini esas aldıklarını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı gelecek yıl matrah ve vergi oranlarına yönelik çalışmalar yapacak. Vergilemede gönüllü uyum, öngörülebilirlik artırılacak, vergileme hizmetleri etkinleştirilecek. Mükellef haklarına yasal güvence gelecek. Mükellef hizmetleri merkezi etkinleştirilecek.

VERGİ SİSTEMİ DEĞİŞİYOR
Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler diğer tasarruf araçlarının vergilendirmesi dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek. Küresel gelişmelere duyarlı, rekabet gücünü artıran bir vergi sistemi oluşturulacak. Etkinliği olmayan istisna, indirim, muafiyetler kaldırılacak. Vergi gelirlerinin genel bütçe gelirlerine oranı gelecek yıl yüzde 85.3'e çıkacak.

80 BİN MÜKELLEFE İZAHATA DAVET
İZAHATA davet kapsamında beyanname düzenleme programı aracığıyla elektronik ortamdan gönderilen onaylanmış beyanname sayısının 80 bine ulaşması bekleniyor. Bu yıl 60 bin olan davet edilen mükellef sayısı 2021'de 80 bine çıkacak. Akaryakıt ürünlerine yönelik mükellef denetimi gelecek yıl 32 bin 800 olacak.

 

 

KAYNAK : SABAH
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Mehmet E. 3 yıl önce Şikayet Et
    Vergi sistemi çok karışık, onlarca çeşit vergi var. Vergi oranları da çok yüksek. Sanki oranlar yükselince daha çok vergi toplanıyor. Daha makul oranlarda daha basit vergilendirme sistemi üzerinde çalışılmalı.
    Cevapla
  • Odak 3 yıl önce Şikayet Et
    Vergi dilimleri düzenlenme li. 1. Ayda alınan maaşla 12. Ayda alınan maaş arasında fark çok fazla oluyor. Yani maaş düşüyor. Buna adil düzen gelmeli. Maaş sabit olmalı.
    Cevapla
  • ferhat gök 3 yıl önce Şikayet Et
    vergisini vermeyene af çıkartmayı bırakıp vergiyi toplamayı becersek, vermeyene hapis dahil ceza versek herşey çözülür. denetim ve yargı olarak sınıfta kalıyoruz hep.
    Cevapla
  • seçmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Sık sık yapılan vergi ve sgk değişikliklerine gerçekten uyum sağlayamaz olduk.Öğrenemeden yenisi geliyor.
    Cevapla
  • aaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    vergiyi tavana yaysanız birazda.fakir iyice ezilecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR