Borcu olanlara müjde! Faizsiz 120 taksit yapılacak

Devlet ekonomide reform çalışmalarını sürdürürken vatandaşın da geçmişe dair bir borcu kalmaması için birçok çalışma yürütüyor. Buna göre Devletin prim, vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacakları için sunduğu yeni yapılandırma fırsatı milyonlarca vatandaşa avantajlar sağlayacak. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecek. Hacizler kaldırılacak, icra takipleri durdurulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2020 09:09 GÜNCELLEME 07.12.2020 09:27 EKONOMİ
Borcu olanlara müjde! Faizsiz 120 taksit yapılacak
Borcu olanlara müjde! Faizsiz 120 taksit yapılacak

 Devletin prim, vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacakları için sunduğu yeni yapılandırma fırsatı milyonlarca vatandaşa tarihi avantajlar sağlayacak. Borçlarıyla ilgili yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecek. Vatandaşın borcu üzerindeki hacizler kaldırılacak, icra takibi durdurulacak. İlk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi durumunda "borcu yoktur" yazısı alınabilecek.

 

 

Ayrıca Belediye borçları da pakete dahil ediliyor. İşte kritik çalışmanın ayrıntıları...

FAİZSİZ 120 TAKSİT MÜJDESİ

 

 

Belediye borçları aylık dönemler halinde azami 120 eşit taksitte ödenebilecek. İlk taksitini yatıran sigorta prim teşvikinden yararlanacak. Başvuru öncesi başlatılan hacizler yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacak. Yapılandırılan borçlar nedeniyle icra takibi, haciz işlemi yapılmayacak. Süresinde ödenen alacaklara gecikme cezası, gecikme zammı uygulanmayacak.

TEMİNAT İSTENMEYECEK

Yapılandırmadan faydalanmak için herhangi bir teminat istenmeyecek. Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük, özel usulsüzlük cezalarının yarısı silinecek, yapılandırılan borçlar erken ödendiğinde ayrıca indirim yapılacak. İlk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi durumunda "borcu yoktur" yazısı alınabilecek.

YAPILANDIRAN KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ DETAYI

Borçlarını yapılandıran ve ilk taksiti ödeyenler; cari dönemde 60 günden fazla borçlarının olmaması koşuluyla kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. İhale ve inşaat işyerleri için; borçlarının peşin veya taksitle tamamının ödenmesi kaydıyla ilişiksizlik belgesi ve teminat iadesi yazısı verilecek.

BELEDİYE BORÇLARINDA GÖRÜLMEMİŞ BARIŞ İMKANI

Belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlarca yapılandırılan borçlar aylık dönemler halinde azami 120 eşit taksitte ödenebilecek. İl özel idareleri ve spor kulüplerince yapılandırılan borçlar ikişer aylık dönemler halinde azami 36 eşit taksitte yatırılabilecek. Borcunu yapılandıranlar vergi, sosyal güvenlik priminde 5 puan indirim hakkından da yararlanabilecek.

VATANDAŞA PRİM TEŞVİKİ VERİLECEK

Barış ve yapılandırma devam ettiği sürece taksitlerin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacak. Bağ-Kur prim borcu olup da Şubat 2021 tarihine kadar ödemeyenlerin Ekim 2020 tarihinden önceki prim borcu olan hizmetleri durdurulacak, prim borçları da silinecek.

E-DEVLETTEN ÇÖZÜLECEK

Dondurma işlemleri e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Faaliyetlerine devam edenlerin sigortalılıkları 1 Kasım 2020 itibarıyla yeniden başlatılacak. Bütün borçlar kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenebilecek. Kredi kartıyla ödemeler ilgili kurumların internet adresindeki linkler ya da bankaların uygulama geliştirmeleri halinde internet siteleri veya şubeleri üzerinden yapılabilecek. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacak. Kredi kartıyla ödeme mümkün olacak.

NAKİT ÜCRET DESTEĞI 8-9 ARALIK'TA

Diğer yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kasım ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerinin 8-9 Aralık'ta yapılacağını bildirdi. Bakan Selçuk, yazılı açıklamasında, "Ücretsiz izne ayrılan çalışanlarımızın nakdi ücret desteği ödemeleri 8 ve 9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ödemeler banka hesapları üzerinden, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemeleri ise PTT aracılığıyla yapılacak" sözlerini kullandı.

KAYNAK : SABAH
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bankalarda dövizle mevduat tutanlara %10 vergi koyun bakın piyasa nasıl canlanıyor, kendi paramız dururken ne demek döviz, onurumuz şerefimiz ayaklar altında, ama bu millet bunu anlayamıyor.
    Cevapla
  • geçim 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet büyüktür af etsin ne yapılandırması millete takat kaldımıki yapılandırmadan bahs ediliyor yerinde kıprdanacak hal kalmadı gelde yapılandır ...
    Cevapla
  • Erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye ben elaleme işçilik yaparken patronluk taslayanlar vergisini borcunu ödeyecek ödeyemiyorsa gidip işçilik yapacak gez eğlen yangel yat kdv yi ye kdv sat sonra devlet affetsin iyi bal var yersin
    Cevapla
  • m . emin ballı 3 yıl önce Şikayet Et
    allah aşkına küçük esnaf napacakya banka kredi borçları işler sıfır bitti artık ..kepenk kapatacağız..
    Cevapla
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Banka olaylarını çözmesi lazım varlık borç dolu önünü açın milletin taksitlendirme ve faizi silme yanlış yapiyorsunuz
    Cevapla
  • Dikdurartık 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi beni işsizim ,kiracıyım,birikmişim yok bana ssgs 3500 borç yazmış silsen daha iyiydide getirdin bunuda işi ,malı,evi olana niye af getiriyorsun. zengini zengin ettini, derken tam dediğim buydu. ödeyecek hemde peşin hemde faiziyle. devlete vermemiş gitmiş altın almış,araba yenilemiş, o neolack afmı edeceksiniz.
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 3 yıl önce Şikayet Et
    gss(zorunlu sağlık sigortasını) devlet otomatik kendi taksitlendirecek edevletten bakarsin taksitlendirilince gorursun 2 ayda 1 ödeyeceksin taksit sayısı 18 aya kadar olacak bu firsati kacirmayalim benimde borc var asgari ucretin 3de 1 altindaysa geliri ozaman borc silinir arkadas asgari ucret aliyor dolasiyla gelir tespitine gerek yok şuan icin zorunlulukta yok alo 170 aradim sordum hepsini ödeme zamanini ogrenip takip edin
    Cevapla
  • Hadi ordan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapman gereken gidip gelir testi işlemini, üşengeçliğinden yapmayacaksın, sonra da utanmadan burda 3500 borç çıkmış yazacaksın. Hadi ordan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR