SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak ‘eSIM’ hizmetinin 2021 yılı Ocak ayı itibarıyla hayata geçireceklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2020 15:25 GÜNCELLEME 22.12.2020 15:25 EKONOMİ
SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçiyor
SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak ‘eSIM’ hizmetini 2021 yılında hayata geçiyoruz. Türkiye, yerli ve milli imkanlarla eSIM teknolojisini üreten ilk ülkelerden biri. eSIM mimarisi hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşlarımızın günlük hayatta kullandığı cihazlara önemli kolaylıklar sağlayacak” dedi. 

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “eSIM” tanıtım programı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, eSIM teknolojisinin tamamen yerli ve milli imkanlarla yerli firmalar tarafından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile iş birliği halinde geliştirildiğini kaydetti. 

“Tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirildi”

 

 

Türkiye’nin eSIM teknolojisini tamamen yerli ve milli imkanlarla üreten ilk ülkelerden biri olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Bu teknoloji yerli ve milli olarak sıfırdan, yerli firmalar tarafından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile iş birliği halinde geliştirildi. Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak olan eSIM 2021 yılında hayata geçecek” diye konuştu. 

Yakın zamanda eSIM’in uygulama örneklerini birçok alanda ve sektörde görmeye başlayacaklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, ayrıca eSIM ile kartların bakım, erişim, lojistik ve stoklama gibi süreç maliyetlerinin ortadan kalkacağını belirtti.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Can Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji geliştikçe elimizdeki telefonu değişime zorluyor bu da buyuk israf isteyen degissin ama istemeyen de bir omur elindeki telefonu imkanlardan yararlandirarak kullansın.
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    tr ceplerin yarisi akilli cep degil dunya da bile tam o sistem gecmedi cok cep uyumlu degil
    Cevapla
  • Turktelekomdan biri 3 yıl önce Şikayet Et
    eSIM telefon üzerinde bir destektir. Özel bir çip ihtiva eder. Telefonunuzdaki bir cipte bulunan anahtar sadece sizin ile eşleştirilir. Böylece telefonunuzu , tckimliğiniz ile operator e kaydettiğinizde extradan bir sim takmadan operator cihazınıza hizmet vermeye başlayacaktır. Başka bir operatore geçmeye karar verirsenizde sadece eşleştirilmeniz yeterli olur onun sim takmanız gerekmez. Teknoloji gereği chip de ki özel bilgi sizle eşleştirildiği için bir çok online hizmeti doğrulamak için kullanılabilir . Mesela kredi kartınız yerine geçebilir yada tckimliğiiz olabilir yada otobus kartınız olabilir.Şu an sadece çok yüksek fiyatlı cep tel. bu teknoloji desteklemektedir.
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Bankacılık işlemleri için gönderilen şifreler riske girebilir. Programı ele geçirip yükleyen biri, size gelen mesajlara erişebilir. Şimdiki durumda fiziksel karta yada telefonunuza erişmesi yada sosyal mühendislikle sizden şifreyi öğrenmesi veya sahtecilikle yedek sim çıkartması ile olabilir.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki fiziksel kartlar kopyalanmıyor
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    abd de uygulanan sistem. güzel bize geldi.
    Cevapla
  • Bjk56 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize gelmedi kendimiz yaptık dahada çok şey yaptık dahada yapacağız inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR