Türkiye'de bir ilk! 60 yıllık rüya gerçekleşiyor

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi'nde kurulu Eti Maden Tesisleri'ndeki lityum karbonat üretimi tesisi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katılacağı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in hazır bulunacağı programla açılacak.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 26.12.2020 13:52 GÜNCELLEME 26.12.2020 14:55 EKONOMİ
Türkiye'de bir ilk! 60 yıllık rüya gerçekleşiyor
Türkiye'de bir ilk! 60 yıllık rüya gerçekleşiyor

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) başta olmak üzere tüm elektrikli otomobillerin, mobil telefonların, elektrikli araçların bataryalarında ve elektrikle çalışan aletlerin pillerinde kullanılan lityum, Türkiye’de ilk defa yerli olarak bordan üretilecek.

 

İlk etapta yıllık 10 ton lityum üretilecek tesisin resmi açılışı, bugün saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katılacağı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in hazır bulunacağı programla gerçekleşecek.

Kapasitesinin daha sonra yıllık 600 tona ulaşması planlanan tesis, Anadolu Ajansı (AA) ekipleri tarafından görüntülendi.

 

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi'nde kurulu Eti Maden Tesisleri'ndeki lityum karbonat üretimine tesisi bugün açılışı gerçekleşiyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) başta olmak üzere tüm elektrikli otomobillerin, mobil telefonların, elektrikli araçların bataryalarında ve elektrikle çalışan aletlerin pillerinde kullanılan lityum, Türkiye’de ilk defa yerli olarak bordan üretilecek. 

-TOGG başta olmak üzere tüm elektrikli otomobillerin, mobil telefonların, elektrikli araçların bataryalarında ve elektrikle çalışan tüm aletlerin pillerinde kullanılan LİTYUM Türkiye’de ilk defa yerli olarak BORDAN üretilecek.

- Tesisin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile katılacağı programla gerçekleşecek.

-  Pilot tesis ilk etapta yıllık 10 ton lityum üretecek. Tesisin kapasitesi 600 tona kadar yükselecek.

 -Tam kapasite üretimle birlikte yıllık yaklaşık 20 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek.

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Murat Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Yolumuz açık olsun İnşaallah...Biz çalışmamıza devam edelim...Güçleneceğiz, bütün mazlumların umudu olacağız, prangaları kıracağız...
    Cevapla
  • Tunceliden Sevgul 5 yıl önce Şikayet Et
    Cocuk katili ermeni terör örgütü pkk nin ruh ikizi terör destekçisi chpkk hemen koşar mahkemeye fabrika kapatilsin diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle