Müjdeyi Erdoğan vermişti! Tüm testleri başarıyla geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Hisar-A (Hava Savunma Füze Sistemi) tüm testleri başarıyla geçti. Savunma Sanayii'nde çağ atlayan Türkiye'nin önemli projelerinden olan Hisar-A artık seri üretime geçmeye hazır. Hisar-A, TSK'nın kullanmak istediği noktalara konuşlandırılacak. İşte Hisar-A sisteminin müthiş özellikleri...

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2021 16:07 GÜNCELLEME 08.01.2021 16:19 EKONOMİ
Müjdeyi Erdoğan vermişti! Tüm testleri başarıyla geçti
Müjdeyi Erdoğan vermişti! Tüm testleri başarıyla geçti

"HİSAR-A+", Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının koordinasyonunda, ASELSAN ve Roketsan iş birliğinde yerli ve milli olarak geliştirildi. Testleri başarıyla şekilde tamamlanan hava savunma füze sistemi, envantere girmeye hazır hale geldi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) koordinasyonuyla ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemi HİSAR-A+'nın envantere giriş öncesi son kabul testinin yapıldığını açıklamıştı.

 

 

HİSAR'IN ÖZELLİKLERİ

Önleme menzili 15 kilometre, önlem irtifası ise 8 kilometre olan "HİSAR-A+" 360 derece etkinlik sağlıyor. Hava savunma füze sistemi, 6 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yeteneğine sahip bulunuyor.

"HİSAR-A+", sabit ve döner kanatlı uçaklar, seyir füzeleri, insansız hava araçları ve havadan karaya atılan füzelere karşı etkin savunmanın yanı sıra, sabit birliklerin ve hareketli zırhlı birliklerin korunmasını da sağlayabiliyor.

Hisar-A+'nın ayrıca hızlı konuşlanma, kısa reaksiyon süresi ve hızlı mevzi değiştirme kabiliyetleri de bulunuyor.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • Bilal 3 yıl önce Şikayet Et
    Belkide Avrupa bizim egemenligimiz altına girmeli
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah barekallah
    Cevapla
  • Orçun O. 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu kafayla AB'ye zor gireriz. Adamlar kendilerine rakip olacak bir ülkeyi kendi içlerine alır mı? Hep doğulu kalacağız doğu kafalı kalacağız.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazetedeki haberler sana göre değil sözcü oku
    Cevapla
  • Bela 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuru be aslanlar
    Cevapla
  • adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR