Güneşi paraya çevirdi, yıllık gelir hedefi 500 bin TL

Sivas’ın Altınyayla Belediyesi ilçeye kurulan Güneş Enerji Santrali’yle yıllık 402 bin KW’lık elektrik üreterek 500 bin TL gelir elde etmeyi hedefliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2021 12:46 GÜNCELLEME 23.01.2021 13:17 EKONOMİ
Güneşi paraya çevirdi, yıllık gelir hedefi 500 bin TL
Güneşi paraya çevirdi, yıllık gelir hedefi 500 bin TL

Altınyayla Belediyesi, yüksek gelen elektrik faturalarına çözüm üretmek için geçtiğimiz aylarda Kale mahallesine Taşkale mevkiine Güneş Enerji Santrali (GES) kurdu.

Altınyayla Belediyesi, Aralık ayında kurulumunu tamamladığı GES’den 18 günlük süreçte yaklaşık 25 bin TL’lik gelir elde etti. Altınyayla Belediyesi’nin yıllık hedefiyse 402 bin KW elektrik elde ederek yaklaşık 500 bin TL kazanç sağlamak.

Altınyayla Belediye Başkanı Sinan Akbulut, aylık 25 Bin TL elektrik faturası ödediklerini belirterek GES’den elde edilen gelirle faturların karşılanacağını söyledi.

Akbulut, “Kasım ayının 24’ünde işe başlayıp, Aralık ayının 20’sinde güneş enerjisini üretmeye başladık. İlçemiz için güzel bir gelir getiren kaynak oldu. Şuanda üretim rakamları bizim tahminlerimizin üzerinde. Normal şartlarda yıllık ortalama 402 bin KW elektrik üretimi planlamaktayken şuan kış dönemi olmasına rağmen 500 bin KW’yı aşacak gibi gözüküyor. 12 aylık ortalaması 40 bin liranın altına düşmeyecek gibi olan bu projenin tüm belediyelerde yayılmasını istemekteyiz. Altınyayla Belediyesi olarak Sivas’ta ki belediyeler içerisinde GES ilk kez faaliyete geçirmekten de ilçem ve şahsım adına gurur duymaktayım. Belediyemize yıllık 480- 500 bin lira gelir getirmesini planlamaktayız. 17-18 gün oldu bize 24 -25 bin liralık gelir getirdi. Güneşi paraya dönüştürdük. Her zaman geç kaldığımız proje olarak görüyorum.

Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacımız var. Hiçbir emek vermeden rabbimin imkanıyla elektrik üretiyoruz. Altınyayla belediyemize su kuyularından dolayı aylık 24-25 Bin lira elektrik faturası geliyordu. Biz bu faturalarımızı GES projemizden elde ettiğimiz gelirle inşallah karşılayacağız. Üzerine de ilçemize para kalacak. Aylık 400 bin TL gelir elde etmeyi planlıyoruz” dedi.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Khan 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin destek vermesi lazım, evler, işyerleri kendi elektrigini üretmesi gerekir ama, bizim devletimiz vermez veremez, Almanya'da bu işlere destek fazla, Almanya bizi kiskanmaya devam etsin....
    Cevapla
  • dortmund 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne yaptinda devlet vermedi ? Yalanci , almanya destek veriyormusmusmus , Devleti karaliyayim atayim derkende hic olmaz ise biraz insafli ve gercekci ol.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Birinci sinif tarim arazisi, Sonra gida niye zamlaniyor. Cevap görüntü her şeyi anlatıyor
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Enerji santrallerinie çed dışı (yani tarıma elverişsiz arazi) belgedesi almadan ruhsat verimez.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    1.sınıf a benzemiyor. Ağaç dahi yok. Çorak bir arazi.
    Cevapla
  • SİVASLI 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivası çok mu biliyorsun. O arazide iki yılda bir mahsül alındığını biliyormusun.
    Cevapla
  • Tuzla 3 yıl önce Şikayet Et
    2023 ten itibaren yapılacak tüm binaların çatısı güneş paneli donatimi şartıyla imar iskan ruhsatı verilirse mutahit ler o şekilde yapmak zorunda kalır şahsa yük olmaz ve zaman içinde konutların elektrik tüketimi için sebekeden elektrik cekmelerine gerek kalmaz gündüz şebekeye satar gece sebekeden alır mahsuplasilir batarya ya gerek kalmaz maliyetler düşer hatta köylere elektrik çekmeye kaçak elektrik muhabbeti ne gerek kalmaz
    Cevapla
  • kutupyildizi 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadasim muteahhit 1 e yaptiginin 5 katini daire fiyatlarina yansitir. turkiyede yasamiyorsun galiba.
    Cevapla
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Maliyeti ne kadar oldu onu da söyleyin
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    100mk bir eve 6panel yeterli
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin ilceniz icindir....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR