Gıda Komitesi bu akşam toplanıyor

Gıda Komitesi, bu akşam saat 20:00'de gıda fiyatlarındaki gelişmeleri görüşmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde toplanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2021 15:26 GÜNCELLEME 28.01.2021 16:53 EKONOMİ
Gıda Komitesi bu akşam toplanıyor
Gıda Komitesi bu akşam toplanıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, son günlerde temel gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarını dile getirmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız" diyerek önlem alınması talimatı vermişti. Bunun üzerine harekete geçen Gıda Komitesi, bu akşam saat 20.00'de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde toplanacak.

Toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katılacak.

GÜNDEMİNDE NE VAR?

Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde, tarım ve gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla alınacak tedbirler görüşülecek. Üretimde maliyetleri düşürecek yapısal dönüşüm adımlarıyla birlikte, kuraklık ve su kaynaklarının da masada olması bekleniyor.

GIDADA ERKEN UYARI SİSTEMİ

Gıda fiyatlarının 2021 için risk oluşturduğunu belirten Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "farklı gıda ürünlerinde üretim arzının artırılması, zamanlama bakımından uyarlanması gibi çalışmalarla da yapısal tedbirlerin devrede olacağını söylemek mümkün" dedi. Gıda Komitesi içinde Merkez Bankası'nın sekreterya görevi yürüttüğünü işaret ederek, "Merkez Bankası'nın rolü ve pozisyonuna ilişkin de değerlendirmeleri yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte erken uyarı sistemi konusunda yapılan çalışmalara daha fazla katkı vermeyi planlıyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda, hem üretim hem toptan hem de perakende aşamasında bütün zincirin anlık takibi ve burada oluşan bilgi ve verilerin ilgili kurumlara anlık raporlanması ve kararların da alınmasını sağlayan erken uyarı sisteminin daha etkin kullanılmasının sağlanacağı belirtiliyor. sağlayacak..

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • ikra 3 yıl önce Şikayet Et
    hani hal yasasini cikaracaktiniz . tarlada 1 tl markette 8 tl. bu para ureticini cebine girse yine yakinmam. lutfen hal yasasini cikarip, ureticiden tuketiciye direk ulasim imkanini verin, ureticide kazansin tuketicide
    Cevapla
  • yersen 3 yıl önce Şikayet Et
    dijital market yaptılar ya daha ne yapsınlar..
    Cevapla
  • taraftar 3 yıl önce Şikayet Et
    bim fiatlar ucmus
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey çıkmaz ok basit BİM,A101 ve ŞOK 'un merkezleri denetlensin kontrol edilsin göreceksiniz her şey rayına oturur şu anda Türkiye'de piyasaları bu üç firma kontrol ediyor üçüncünde her şeyin fiyatı aynı gün aynı saatte artıyor. Allah bu millete yardım etsin. Rabbim sonumuzu hayr eylesin.
    Cevapla
  • hHÜSEYİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Çay / Kahve Partisi var ha. sonuç SIFIR. Emekliye yapılan Zam 200 TL Marketlerdeki artış en az 350 - 450 TL İş Bulursan, istersen 2'nci İŞ YAPMA
    Cevapla
  • Neco 3 yıl önce Şikayet Et
    Halleri kaldırın. Direk üreticiden tüketiciye. Başka hiç bir çözüm yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR