''Türkiye, Suudi Arabistan'ın savunma sanayisini inşa edebilir''

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye yakınlaştığını belirten Batı basını, Riyad ve Ankara'nın İHA ve diğer silahlar olmak üzere Suudi savunma sanayisini inşa etmek için birlikte çalışabileceğini yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2021 11:11 GÜNCELLEME 05.02.2021 11:11 EKONOMİ
''Türkiye, Suudi Arabistan'ın savunma sanayisini inşa edebilir''
''Türkiye, Suudi Arabistan'ın savunma sanayisini inşa edebilir''

Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkileri ele alan ABD merkezli Bloomberg, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın ticaret ve güvenlik alanında Türkiye ile işbirliğine hazırlandığını yazdı.

Suudi Arabistan ve BAE'nin Katar'la olan anlaşmazlığı sonlandırmasını örnek gösteren Bloomberg, Türkiye ile küçük bir ilerlemenin bile daha geniş bölgesel meselelerde gerilimlerin azalmasına katkıda bulunabileceğini belirtti.

Haberde, koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan iki ülke başkentleri arasındaki uçuşların yeniden başlatma kararının ardından Türkiye ve BAE'nin ticaret engellerini kaldırma olasılığını tartıştığı yer aldı.

BAE'nin, 2019'da 8 milyar dolarlık ikili ticaret hacmi ile Irak'tan sonra Türkiye'nin Orta Doğu'daki en büyük ikinci ticaret ortağı olduğu anımsatılan haberde, Türkiye'nin söz konusu ülkeye değerli taşlardan uçak parçalarına kadar geniş bir yelpazede ürün ihraç ettiği ifade edildi.

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerine yönelik görüşlerine yer verilen Londra'daki King's College üniversitesi öğretim görevlisi Andreas Krieg, Riyad ve Ankara'nın özellikle insansız hava araçları ve diğer silahlar olmak üzere Suudi savunma sanayisini inşa etmek için birlikte çalışabileceklerini söyledi.

KAYNAK : Star.com.tr
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Kayserli 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudler ve Birleşik Amerikan Emirliklerine TASMALI olmayan lider gelmeden işbirligi yapilamaz. Hainler, SATILMIŞLAR
    Cevapla
  • DOBRA 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne müslüman nede adam
    Cevapla
  • Vatandaşın biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Suud hanedanı güvenilmez insanlar. istanbul daki gazeteci katletmelerini de not ettik. Paşa paşa Türkiye ye gelip aman dileyecekler.
    Cevapla
  • CCC 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK yardımlarınızı unutmadık zibidiler
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudiler başka kapıya. Bizim omurgasızlarla işimiz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR