Elon Musk yine yaptı yapacağını! Bitcoin tarihi zirveyi gördü

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yıllık raporlarında Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırdıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Tesla olarak yakın gelecekte Bitcoin’i ödeme aracı kullanmayı bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın ardından Bitcoin tarihi zirvesini görerek 43 bin 200 dolara çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2021 16:31 GÜNCELLEME 08.02.2021 16:31 EKONOMİ
Elon Musk yine yaptı yapacağını! Bitcoin tarihi zirveyi gördü
Elon Musk yine yaptı yapacağını! Bitcoin tarihi zirveyi gördü

Elon Musk’ın CEO’su olduğu ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD sermaye piyasaları regülatörüne açıklamalarda bulundu. Açıklamada Tesla, şirket olarak bir yıl içerisinde 1,5 milyar dolar Bitcoin aldıklarını açıkladı.

TARİHİ ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Açıklamanın ardından Bitcoin yüzde 14 artarak tarihi zirvesini gördü ve 43 bin 200 dolara ulaştı. Daha sonra da uzun süre 42 bin 700 civarında işlem görmeye devam etti.

Yapılan açıklamada ayrıca, “Dahası, yakın gelecekte ürünlerimiz için geçerli yasalara tabi olarak Bitcoin'i bir ödeme şekli olarak kabul etmeye başlamayı umuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ELON MUSK ETKİSİ

Twitter'da 45,2 milyon takipçisi olan Musk, son dönemde kripto paralar ve hisse senetleriyle ilgili twitler atarken, attığı twitler şirket hisselerini ve kripto paraları arttırıyor.

Geçtiğimiz günlerde "Dogecoin insanların kripto parasıdır" şeklinde twit atan Musk’ın twitinden sonra kripto para birimi Dogecoin fiyatları birkaç saat içerisinde yüzde 68 arttı.

Daha önce GameStop, Etsy ve CD Projekt hisseleri, Elon Musk’ın attığı twitler sonrası büyük ölçüde artmıştı.

GEÇEN HAFTA DA BİTCOİN YÜZDE 15 ARTMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda WhatsApp'ın getirdiği gizlilik politikası güncellemesi kararı sonrası rakip uygulama Signal'i öneren ve bu önerisi sonrası yanlış Signal hissesinin yükselmesinde rol oynayan Musk bu sefer Bitcoin'i işaret etmişti.

Musk, Twitter hesabında profiline 'Bitcoin'i eklemiş, paylaşım sonrası Bitcoin'in değeri yaklaşık yüzde 15 oranında artmıştı.

YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Firavunda bir zamanlar tanrıcılık oynuyordu ama bak sonu nasıl oldu bunlarda aynı...
    Cevapla
  • Talha 3 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin haram degil bence. Tl dolar altın bunlar da elektroniklesti. Altın alan da haram ona bakarsan. Ortada altin yok bankadan iki tusla altin aliyor fiyat yukselince satiyorlar. Yeni düzene adapte olmak insanlari biraz zorlayacak cunku ister istemez bir tabu olusuyor. Kripto para ile alisveris yapilabiliyor suan .
    Cevapla
  • Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Altın ortada yok yani bankada karşılığı yok ise iken alım satım yaparsan o da haram diye biliyorum.
    Cevapla
  • MUHAMMED 3 yıl önce Şikayet Et
    altını fiziki olarak alabileceğin finans kurumları var. oralardan alablirsin. bitcoin ise sadece bir şifreleme teknolojisi. muhatap bulamazsın. hesabının şifresini kaybetsen ulaşamazsın. % 40 ı 20 kişinin elinde. % 20 si ise kaybolmuş. bir araştır istersen. yarın 1,5 milyar sattık derse o zaman ne yaparsın.
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    birileri daha zengin olmuşsa birileri daha fakir olmuştur.
    Cevapla
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin sanal dolandırıcılığın ta kendisidir, bazı aç gözlü zenginlere atılan yemsiz oltadan hiçbir farkı yoktur. Bunu görmemek mümkün değil. Bu Musk gibi kurnaz insanların, diğer saf insanları sömürü aracıdır. Birkaç kişi kazanır, milyonlarcası kaybeder.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Seningibi cahil çuvalla bu şekilde o yüzden dünyanında en değerli parasi konuma geldi önce bir arastir oku
    Cevapla
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuh yani, paranın insanı nasıl şaşırttığına yönelik bir örnek, Dünya nın en zengini, daha fazlası peşinde spekülatörlük yapıyor. Nüfuzunu kötüye kullanma dahil herşey mevcut. Gözü dönmüş gibi hareket ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR