KDV Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik

Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Tebliğ ile KDV'de kısmi tevkifatın mahiyeti ve uygulayacak alıcılar kısmı olmak üzere bir dizi değişiklik gerçekleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2021 09:39 GÜNCELLEME 16.02.2021 09:39 EKONOMİ
KDV Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik
KDV Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik

Katma değer vergisinde kısmi tevkifat uygulamasına ilişkin kapsam ve tevkifat oranlarına yönelik değişiklikler gerçekleştirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Tebliğ ile kısmi tevkifatın mahiyeti ve tevkifat uygulayacak alıcılar başta olmak üzere bir dizi alanda yeni düzenleme getirildi.

Buna göre tevkifat uygulayacak belirlenmiş alıcılar arasına KDV mükellefi olup olmadıklarına bakılmaksızın sigorta ve reasürans şirketleri, sendikalar ve üst kuruluşları, vakıf üniversiteleri ve mobil elektronik haberleşme işletmecileri eklendi.

KDV uygulamasında tam tevkifat, işlem bedeli üzerinden hesaplanan verginin tamamının işleme muhatap olan alıcılar tarafından beyan edilip ödenmesi anlamına geliyor.

KDV uygulamasında kısmi tevkifat ise hesaplanan verginin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen kısmının, işleme muhatap olan alıcılar tarafından, diğer kısmının ise işlemi yapan tarafından beyan edilip ödenmesini anlatıyor.

KAYNAK : NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR