BAE'li Bakandan Türkçe paylaşım! Türkiye'ye desteğini açıkladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İleri Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanı Sarah el Amiri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a hitaben Türkçe paylaştığı mesajında, Türkiye'ye uzay çalışmalarında başarı temennisinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2021 22:56 GÜNCELLEME 18.02.2021 22:56 EKONOMİ
BAE'li Bakandan Türkçe paylaşım! Türkiye'ye desteğini açıkladı
BAE'li Bakandan Türkçe paylaşım! Türkiye'ye desteğini açıkladı

Amiri, Twitter hesabından daha önce BAE'yi Mars'a başarılı bir şekilde uydu göndermeleri vesilesiyle tebrik eden Bakan Varank'a cevaben bir açıklama yaptı. 

 

Varank'ın paylaşımına Türkçe karşılık veren Amiri, "Teşekkürler. Uzay araştırmalarının her zaman pek çok keşfe aracılık ettiğine ve kolektif insan anlayışımızı geliştirdiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin 2023'te uzaya yapacağı keşif yolcuğunda başarılar dileyen Amiri, "Bu çalışmanın bölgenin uzay araştırmalarına katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, bugün, BAE'nin "Umut" adı verilen uydusunun 9 Şubat'ta Mars yörüngesine başarılı bir şekilde yerleşmesi vesilesiyle bir tebrik mesajı yayımlamıştı. 

Twitter hesabından İngilizce paylaştığı mesajında BAE'yi kutlayan Varank, "Uzaydaki her yeni keşif, uluslararası iş birliğini artırıp dünya barışının çıkarına hizmet ediyor. Üzerinde uzun bir dönemdir çalışılan BAE'nin Umut Misyonu, övülmeye değerdir. Tebrikler" ifadelerini kullanmıştı. 

BAE, Mars yörüngesine uydu yerleştiren ilk Arap ülkesi olmuştu.

YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi bacım samimi söylüyorsan hayatından endişe ediyoruz.. bizleri övenler pek fazla yaşamıyor o diyarlarda..
    Cevapla
  • Esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha tabi tabi anladık biz sizi.
    Cevapla
  • turkim muslumanim 3 yıl önce Şikayet Et
    bu bayan uzerin geliyorlar binlarin abileri siyonid az kaldi 20 yil sonra petrol devri bitiyor dedeleri kales cikti torunnarida zaman su ve tarimi zamani bos colde bisey yok
    Cevapla
  • dejavu 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE Arapların içerisindeki koronavirüstür. Ne zaman ne şekilde davranacağı belli olmaz ama sonunda nihai hedefi hep aynıdır. Birilerin uşağı olmak....
    Cevapla
  • evladiosmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    mutasyona uğruyor işteeeeeee.............
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl oldu bae yolunu tersine tuttu mu!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR