AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın tutuklanması nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanmasını kararlaştırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2021 19:50 GÜNCELLEME 22.02.2021 20:10 EKONOMİ
AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı
AB'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın tutuklanması nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulanmasını kararlaştırdı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın bitiminde açıklamada bulundu.

Rusya'nın otoriter bir hal aldığını ve AB'den uzaklaştığını belirten Borrell, "Navalnıy'ın durumuyla ilgili olarak, kendisinin tutuklanmasından ve cezalandırılmasından sorumlu kişiler dahil olmak üzere Rusya'ya karşı kısıtlayıcı tedbir uygulamak konusunda siyasi karar aldık." dedi.

Borrell, bu kısıtlayıcı tedbirler için AB'nin Aralık 2020'de başlattığı Küresel İnsan Hakları Yaptırım Rejimi'ni ilk kez devreye soktuklarını açıkladı.

Yaptırımların hazırlanması için bugün itibarıyla sürecin başladığını kaydeden Borrell, somut tekliflerin yapıldığını, tedbirlerin bir hafta içinde hazır olmasını beklediğini bildirdi.

Borrell, Rusya'da siyasi ve medeni haklara ve özgürlükleri savunanlara desteklerinin süreceğini ifade ederek, "Aynı zamanda maalesef hasmane tutum takınan bir komşuyla kalıcı şekilde karşı karşıya gelme konusunda bir geçici çerçeve tanımlamak zorundayız. Ama şu anda gerçek bu." dedi.

YORUMLAR 4
  • Sunni Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyaya iyi bir ders vermedikten sonra amerika ypg ye yardımı kesmez, en sert darbeyi küçük çakala vuracaksın ki büyük çakalın gözü korksun. Azerbaycan takır takır ermenileri bozguna uğtattıktan sonra rusya çakalı tak üşüştü karabağa 30 senedir nerde idi küçük çakal??
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda Rusya Polonyaya dalar ve KIYAMET kopar...
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    O kadar devlet bir araya gelip Avrupa birliğini kurmuşlar. Ama yıllardır Rusya'ya diz çöktüremiyorlar.
    Cevapla
  • Millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ab abd bermuda şeytan ucgeni
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR