Normalleşme başladı! Servis ücretlerine yeni düzenleme

Koronavirüsten olumsuz etkilenen servisçiler, yüz yüze eğitime başlanmasıyla velilerden gelecek talebe odaklanırken, Ankara, İstanbul ve İzmir’de ücretlerin kademeli normalleşmesi kararı alındı

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2021 14:53 GÜNCELLEME 07.03.2021 14:54 EKONOMİ
Normalleşme başladı! Servis ücretlerine yeni düzenleme
Normalleşme başladı! Servis ücretlerine yeni düzenleme

Koronavirüs salgını şartlarından olumsuz etkilenen servisçiler, okullarda yüz yüze eğitime başlanmasıyla velilerden gelecek talebe odaklanırken, Ankara, İstanbul ve İzmir'de servis ücretlerinin kademeli normalleşme tarifesine göre alınması kararlaştırıldı. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin kararıyla tarifenin belirlendiğini söyledi.

2 GÜN İÇİN % 60'I ALINACAK
Kovid-19 salgını nedeniyle maddi bakımdan zor bir dönem geçiren servisçiler için okulların açılma haberinin can suyu gibi olduğunu belirten Öztürk, "Okulların açılma kararı sonrasında yaptığımız toplantılarda haftada 2 gün okula gidecek öğrenciler için belirlenen aylık ücretin yüzde 60'ını, haftada 4 gün gidecek öğrenciler için de yüzde 90'ını talep edeceğiz. Öğrencileri taşıdığımız süre için ücret alacağız" dedi. Servis araçlarının günlük olarak dezenfekte edileceğini vurgulayan Öztürk, velilerin gönül rahatlığıyla çocuklarını servislere emanet edebileceklerini dile getirdi.

KAPATILIRSA ÜCRET YOK
Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı da Başkent'te 2020-2021 eğitim öğretim yılı için 0-3 kilometrelerdeki servis ücretinin 253 lira, 3-6 kilometrelerdeki ücretin 280 lira, 6-10 kilometrelerdeki ücretin 325 lira, 10-15 kilometrelerdeki ücretin 378 lira olduğunu bildirerek, "Çocukları haftanın 2 günü servis araçlarını kullanacak velilerden, belirlenen ücretin yüzde 60'ı, haftanın 4 günü kullanacaklardan yüzde 80'i talep edilecek. Okulların kapatılması durumunda ise ücret istenmeyecek" diye konuştu.

TAŞINAN GÜN KADAR ÜCRET
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı ise şöyle konuştu: "Okulların açılması kararını duyunca büyük heyecan yaşadık. Az da olsa evimize ekmek parası götürebileceğimiz için sevindik. Biz İzmirli servisçiler olarak haftanın 2 günü okula giden öğrenci için velilerden belirlenen rakamın yüzde 65'i, haftanın 4 günü okula giden öğrenciler için de rakamın yüzde 80'i kadar ücret talep edeceğiz. Servisçiler olarak öğrencileri taşıdığımız gün kadar ücret talebinde bulunacağız. Okulların yeniden kapanması durumunda herhangi bir ücret alınmayacak."

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Taksi ile göndermek daha iyi
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Taksimde selpak satan bir kiz çocuğuyla konuşmuştuk 15 yil önce. Kardeşiyle birlikte selpak satıyorlardı. Taksim Meydanina Sabah taksiyle gelip, aksam taksiyle eve dönüyorlarmış. O zamanlar sabah 5 tl-aksam 5tl taksi parası ödüyoruz demişti. O geldi aklıma.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Zam'ın yeni adı düzenleme
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Iki gün %60 :D
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    %50 olsa bile insanlar idare ederdi belki. Ama %60 cidden soygun. Servisci zor durumda da, halk para mi basıyor: herkesin geliri kısıtlandı korona zamaninda.
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    100de 400 zam verilmesi lazım herşeye bukadar zam geldi
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    2 gün gideceklere neden 2/5 ini değil de yüzde atmışını? Hiç akıllanmamış servisçiler, şükürsüzler vermeyin servise falan. Bir öncekinde de kurtarmıyor diye neredeyse iki katını istiyorlardı. Belediye otobüs ücretine sabitlensin fiyatları taşıyan taşısın taşımayan ne hali varsa görsün, fırsatçıları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR