Son dakika haberi: Halkbank'tan kadın girişimcilere destek paketi!

Gelen son dakika haberine göre Halkbank, kadın girişimcilere 100 bin liraya kadar finansal destek sunacak.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2021 13:59 GÜNCELLEME 08.03.2021 14:42 EKONOMİ
Son dakika haberi: Halkbank'tan kadın girişimcilere destek paketi!
Son dakika haberi: Halkbank'tan kadın girişimcilere destek paketi!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan 'Halkbank Üreten Kadınlar Zirvesi'nde konuştu. Arslan, kadın girişimciler için 100 bin TL'ye kadar finansal destek sağlayacaklarını açıkladı.

"KADINLAR EKONOMİK YAŞAMIN HER ALANINDA VAR OLMALI"

Halkbank, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, topluma ilham veren öncü kadınları ve kadın girişimcileri ‘Üreten Kadınlar Zirvesi’nde bir araya getirdi. Farklı mesleklerden 14 kadın, hedeflerine giden yolda yaşadıklarını paylaştı, başarıya nasıl ulaştıklarını anlattı. “Kadınlar ekonomik yaşamın her alanında var olmalı” diyen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bu etkinlikle kadınların iş hayatındaki yerini desteklemeyi ve her alanda teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, zirveye onur konuğu olarak katıldı.

Dolandırıcıların 'SON DAKİKA' oyunu ortaya çıktı

ESNAF VE SANATKARLARA SIFIR FAİZLİ KREDİ İMKANI

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Zirvemizde ilham veren kadınları ağırlarken, adı üstünde gerçekten de ilham vermek istiyoruz. Kendi işini kurmuş veya kurmak isteyen girişimci kadınlarımızı cesaretlendirerek, onları teşvik etmeyi ve yılmadan yollarına devam etmeleri için moral aşılamayı hedefliyoruz. Bankamızca sadece 2020 yılında bu amaçla 180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkarımıza, bir kısmı sıfır faizli olmak üzere, toplam 8 Milyar TL Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi kullandırdık. Kadın Girişimciler, Bankamızın esnaf ve sanatkarlara özel olarak sunmakta olduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli sıfır faizli kredilerden de faydalanabilmektedir. KOSGEB eğitimini tamamlamış ve 30 yaşını doldurmamış genç kadın girişimci esnaf ve sanatkarlarımız için 100.000 TL limitli, en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olup ustalık belgesi ile ilgili meslek kolunda son bir yıl içerisinde kendi adına işletme kuran kadın girişimci, esnaf ve sanatkarlarımız içinse 225.000 TL limitli, sıfır faizli kredi kullanma imkanı sunuyoruz. Toplumda kadınların, ekonomik yaşamın her alanında var olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Banka olarak yaptığımız tedarik anlaşmalarında, mal ve hizmet satın alımlarında kadın KOBİ ve esnafa, kadın girişimcilere, ve kadın kooperatiflerine her zaman öncelik veriyoruz. Bundan sonra da desteklerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

KADIN GİRİŞİMCİLERE 100 BİN TL'LİK DEV DESTEK

Osman Arslan, “İlk defa işini kuracak ya da halihazırda işini kurmuş olan kadınlarımıza yönelik “Kadın Girişimci Kredisi” ürünümüzü, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçiriyoruz. Kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve iş fikirlerinin filizlenmesine imkan tanımak amacıyla 100 bin liraya kadar destek sunmayı hedefliyoruz. Bu ürünün yanı sıra farklı destek paketlerimizle de kadınların finansmana erişimde pozitif ayrımcılık ve öncülük yaptığımızı paylaşmak isterim. Örneğin; KOSGEB Veri Tabanına Kayıtlı, aktif ve bilgileri güncel Kadın girişimcilerimize bir diğer kredi ürünümüz olan KOSGEB KOBİ Finansman Destek Paketi kapsamında, cari kredi oranlarımızın 10 puan altında, oldukça düşük maliyetle 70 bin liraya kadar destek sunuyoruz” dedi.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ"

Kadına yönelik yürek burkan şiddet olaylarından büyük üzüntü duyduğunu sözlerine ekleyen Halkbank Genel Müdürü, “Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki, kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir. Halkbank olarak kadına yönelik her tür şiddetin karşısındayız. Kadınlarımızın adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada korkusuzca yaşayabilmesi elzemdir” diye konuştu.

SEYAHAT ACENTALARINA DA DESTEK VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde ise Halkbank ve TÜRSAB arasında "TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Destek Paketi" protokolü imzalanmıştı.  Protokol töreninde konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kısa bir süre önce Ankara Ticaret Odası (ATO) Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi üyesi işletmelere yönelik bir destek paketi açıkladıklarını ifade ederek, şimdi ise turizm sektörüne ilişkin bir çalışma içerisinde olduklarını söylemişti.

Kamu bankaları çalışma saatleri değişti

Buna göre Halkbank, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi seyahat acentelerine, ticari faaliyetlerinde kullanmak üzere 6 ay anapara ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadelendirilebilecek 100 bin TL’ye kadar finansman desteği sağlayacak.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • 25663445 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlar modern dünyanın kölesi oluyor, evinin sultanı olacakken global dünyanın kölesi olmayı tercih ediyorlar... Aileler yıkılıyor insanlar yalnızlaştırılıyor Allah yar ve yardımcımız olsun...
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Acentalar havadan para kazanıyor otelci ne olacak içimiz yanıyor bu senede kötü geçerse bittik
    Cevapla
  • min 3 yıl önce Şikayet Et
    erkeklere de destek verin de iş kurup evlensinler kadınlara da faydanız olur evlenirler. Kadınlar çalışmaya başladığından beri evlilik azalıyor boşanma artıyor. Erkeklere pozitif ayrımcılık yapılması lazım iş konusunda evlensinler diye evlilik teklifini yapan erkek. Gençler evlenemiyor işsiz mutsuz
    Cevapla
  • 25663445 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusun vesselam...
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine paralar boşa gitti buna yapacağınıza iş yeri kurun büyük çapta dünyaya hizmet edecek şekilde 10 milyar TL lik olsun ve bundan her bölge için bir tane KOBİ'leri bu sisteme dahil edin ve üretin dünyaya satın böyle küçük küçük hiç oluyor paralarda emeklerde ve en küçük şeyde bunlar batıyor. Büyük şirketler gerek dünya ile rekabet için 10 milyarlık 20 milyarlık tanesi.gida enerji yazılım uçak motor elektrik vb yazık etmeyin su ülkeye azcik kafanız calsisin Apple Amazon Coca-Cola vb şirketler gerek
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut kadın işletmeciler kadın değil mi? Yoksa evinde çocukları ile ilgilenen bayanları evlerinden çıkarmak için bir proje mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR