Son dakika: Altın fiyatlarına ne oluyor? Altın fiyatı dünyada çakıldı Türkiye'de ani yükseldi

Altın fiyatlarında son dakika hareketliliği yaşanıyor! ABD’de teşvik paketinin kabul edilmesine karşın enflasyonda artış beklentisi ile tahvil faizindeki yükselişin devam etmesi altındaki baskının da sürmesine neden oluyor. Ons altın 8 ayın en düşük seviyesinde, ancak yurt içinde altın fiyatları dolar kurunun etkisiyle yükseliyor...

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2021 17:04 GÜNCELLEME 08.03.2021 17:06 EKONOMİ
Son dakika: Altın fiyatlarına ne oluyor? Altın fiyatı dünyada çakıldı Türkiye'de ani yükseldi
Son dakika: Altın fiyatlarına ne oluyor? Altın fiyatı dünyada çakıldı Türkiye'de ani yükseldi

Son dakika haberi: Geçen hafta 1,687$ seviyesine gerileyerek 8 Haziran sonrası en düşük seviyeyi gören ons altın, bugün gün içinde 1,715$ seviyesine yükselse de kalıcı olamadı ve tekrar düşüşe geçti.

Son dakika haberi: Dolar/TL 7,70'e yaklaştı

Tahvil faizindeki yükseliş ile canlanan ABD Dolar Endeksi, bugün 92,33 seviyesine çıkarak 24 Kasım sonrası en yükseği gördü. Dolardaki yükselişin artmasıyla gün içi kazançlarını silen ons altın 1,684$ seviyesine geriledi. 3 haftalık sert kaybının ardından bugünkü düşüşüyle kaybını 4. haftaya taşıyan altında 1,670$ seviyesi önemli destek olarak izleniyor. Rekor öncesi yükselişlerinde 5 Haziran’da test edilen bu destek sonrası alımlar hızlanmıştı.  Ocak ayına hızlı başlayan ancak sonrasında tüm kazançlarını geri veren altın sene başı itibarıyla da %11 değer kaybetti.

Kritik rakam açıklandı! Altında tepkinin devamı gelebilir

 Yeni altın rezervinin değeri belli oldu! Tarih verildi

Ons tarafındaki kayba karşın USD/TRY kurundaki yükseliş nedeniyle yurt içinde altın fiyatları yükseliyor. Gram altın Şubat ayı ortasında 395 TL’ye kadar gerileyerek 8 Temmuz sonrası en düşük seviyeyi görmüştü, ancak dolar kurunun 7,70’i aşması ile gram fiyatı bugün %1,5 üzeri primle 419 TL’ye çıktı. Yine de sene başına göre %7 düşüş yaşayan fiyat henüz yatırımcısına yıllık bazda getiri sağlayamadı. Gram altında geçen hafta yaklaşılan 425 TL önemli direnç olarak izleniyor.

Bugün serbest piyasada altın satış fiyatları şöyle:

Cumhuriyet Altını 2 bin 803 TL.

Çeyrek Altın 675 TL.

Gram Altın 419 TL.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    tüm tuhaflıklar Türkiye üzerine kuruluyor.
    Cevapla
  • bozok 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem faiz hem dolar hem altın yükseldi. dış mihrakların oyunları yoksa üçü de yükselmez aynı anda. Bir de stokçular var. Bir de fırsatçılar var. Dış mihraklar Stokçular Fırsatçılar tüm neden bence
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar faiz sarmalında boğulup gidiyoruz , korkarım bunda kurtulmamız çooooooook zor
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya geneli altın dolar akaryakıt düşer bizim ülkede artar. Anormallik bizim ülkede var ve ekonomi neden böyle yerden yere vuruluyor.
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar çıldırmış olmalı durdurulamıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR