Akın Öngör: Bankalarımız sağlıklı ve güçlü

Türk bankacılığını değerlendiren eski Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör, “Finans sektörünü 55 yaşında bıraktım. Yüksek enflasyon ortamında bankacılık yaptım, korkunçtu.” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2021 10:29 GÜNCELLEME 12.03.2021 10:29 EKONOMİ
Akın Öngör: Bankalarımız sağlıklı ve güçlü
Akın Öngör: Bankalarımız sağlıklı ve güçlü

Selendi Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör, TCMB’nin yeni ekonomi yönetimi ve gerçekleştirdiği tarım çalışmaları hakkında Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Duayen bankacı Öngör, Türkiye’deki bankacılık sektörü hakkında yaptığı yorumda, “Bankalarımız sağlıklı ve sermaye yeterlilikleri güçlü. Bankaların kar etmesi aslında sermayeye eklendiği için ticarete yansır. Yabancıların bankacılık sektöründe çok bulunması bence doğru değildi.” dedi.

Finans sektörünü 55 yaşında bıraktığını söyleyen Öngör, “Yüksek enflasyon ortamında bankacılık yaptım, korkunçtu” ifadesini kullandı.

MERKEZ BANKASI'NDAN NE BEKLİYOR?

“TCMB'nin gelecek hafta faiz kararı ne olur?” sorusuna cevap veren Öngör, fiyat istikrarını esas alan yeni ekonomi yönetimini başarılı bulduğunu ve TCMB'den en fazla 100 baz puanlık faiz artışı getirebileceğini söyledi.

Bu dönemde fiyat istikrarı önceleyerek faizlerin düşürülmemesi gerektiğini vurgulayan Öngör, “Büyüme ile fiyat istikrarı dengesini çok iyi bir yerde yakalamalıyız.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR