THY 66 bin çalışanıyla yola devam ediyor

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, pandemiye rağmen küçülmeye gitmediklerini belirtti. Aycı, “Şükür ki istihdamımızı koruyoruz, koruyacağız da. 66 bin çalışanımızla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2021 12:33 GÜNCELLEME 13.03.2021 12:33 EKONOMİ
THY 66 bin çalışanıyla yola devam ediyor
THY 66 bin çalışanıyla yola devam ediyor

Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları’nın (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aycı’nın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Salgın sürecinde iyi bir sınav verdik. Kritik süreçte çalışmalarımızı yürüttük. Dijitalleşme adımlarımıza hız verdik. Yolcularımızı güvenle taşımak için gerekli tedbirleri aldık. 2020 zor geçti. Gelirleri daralan dev hava yolu firmaları çalışanlarıyla yollarını ayırdılar, ayırıyorlar.

THY salgın krizini fırsata çevirdi

Turkish Cargo, Türkiye’nin ihracatına değer katmaya devam ediyor

2020'de dünyada ilk 5'e girdi

KÜÇÜLMEYE GİTMEDİK, GİTMİYORUZ

Biz ise küçülmeye gitmedik, gitmiyoruz. Şükür ki istihdamımızı koruyoruz, koruyacağız da. THY olarak 66 bine yakın çalışanımızla yolumuza edeceğiz. İstihdamı arttırmayı önemsiyoruz. Planlarımız var. Gerek gördüğümüz takdirde IT departmanımıza eleman alımı yaparız.

2020'DE 28 MİLYON YOLCU TAŞIDIK

Krizi iyi yönettik.  Geçen yıl operasyonel ve finansal sonuçlarımızla tüm rakiplerimizden olumlu ayrışmayı başardık. Pandeminin gölgesinde geçen 2020’de 28 milyon yolcuyu taşıdık. Emsal hava yolu firmalarının doluluklarında 22 puanlık düşüş yaşandı. THY’nin ise doluluğu ise -sınırlı oranda- yüzde 11 gerileyerek yüzde 71 oldu. Mali tablolara baktığımızda sektörde rakiplerimizin 5 ila 9 milyar dolar zarar ettiklerini gözlemliyoruz. THY’nin ise etkin kapasite, maliyet ve gelir yönetimi sayesinde zararı 255 milyon dolar seviyesinde tuttuğunu görüyoruz. Emsal network taşıyıcılar arasında pozitif operasyonel kâr ilan eden tek şirket de THY oldu.

TURKISH CARGO MARKAMIZLA İDDİALIYIZ

2020’de Turkish Cargo markamız öne çıktı. Şirket, küresel pazar payını yüzde 5’e çıkarttı. Her 20 kargodan birini taşıyan Turkish Cargo markamızla iddialıyız. İlk 6’dayız. 2023’te ilk 3’e girme hedefimiz var. Amacımız pazar payımızı daha da arttırmak ve her 10 kargodan birini taşımak. Turkish Cargo’yla aşı da naklediyoruz. Aşı taşıma konusunda deneyimliyiz. Tıbbi ürünler de taşıdık, taşıyoruz.  Talimatlara ise harfiyen uyuyoruz.

Turkish Cargo markamızla ihracatçının yanındayız. İhracatçı için yüzde 10-30 indirim kampanyasına start vermiştik. Kampanya beğeni topladı ve ekonomiyi kuvvetlendirdi. Kampanya dinamik. Çünkü ihracatçıyı rahatlatmak hem THY hem de Turkish Cargo için önemli.

2021 için ümitliyiz. İlk 2-3 ayda da uçuş adedimiz önemli oranda arttı. Aşı yayıldığı ve vaka adedi aşağıya geldiği takdirde 2021, verimli geçer.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR