Dolarda 7,80'in altında dalgalı seyir devam ediyor

Bugün 7,73 - 7,95 bandında işlem gören dolar/TL, hafif gevşeme sonrası 7,80'in altında dalgalı görünüm sergiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2021 09:06 GÜNCELLEME 23.03.2021 12:05 EKONOMİ
Dolarda 7,80'in altında dalgalı seyir devam ediyor
Dolarda 7,80'in altında dalgalı seyir devam ediyor

Merkez Bankası'ndaki başkan değişikliği kararının ardından sert hareketlerin yaşandığı piyasa bugün ekonomi yönetiminden gelecek olası yeni açıklamaları ve Hazine ihalelerini takip edecek. Piyasaların gözü bir yandan da kabine revizyona ilişkin gelişmelerde...

Haftanın başlangıcında 8,47'ye kadar yükseldikten sonra 8 liranın altında dengelenen dolar/TL, dün piyasalar kapandıktan sonra bir miktar daha geriledi. Akşam saatlerinde 7,80'in de altına gelen dolar/TL bugün 7,73 seviyelerine kadar indi. Kur 7,75 seviyelerinde işlem görüyor.

Euro/TL'de ise dünkü sert hareketlerde 9,15-10,08 gibi çok geniş bir aralıkta dalgalanmıştı. Kapanışı 9,25'ten yapan euro/TL, bugün en düşük 9,24 seviyelerini gördü. Euro/TL'de işlemler 9,31 seviyelerinde.

Borsa İstanbul'dan BİST-50 için açığa satış düzenlemesi

Borsa İstanbul, sert hareketlerin yaşandığı hisse senetleri piyasasında bugün için geçerli olacak yeni bir düzenlemeye gitti. BIST-50 endeksinde yer alan paylarda bugün, açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı (up-tick rule) uygulanacak. Açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.

YORUMLAR 2
  • Türk vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece dolar değil de tüm döviz kurları düşürmek için doğru kararlar vermelidir... Tüm döviz kurları köleliktir. Şu köleden çıkmak için Türkiye ekonomisi bir an önce iyileştirmeli, bunun için faiz yüksek tutmalıydı. Düşürmemeliydi, çünkü Türkiye henüz gelişmiş bir ülke olmadı daha. Şimdilik yüksek faiz ile düşük döviz kurları oluşturalım. Bununla Türkiye ekonomisi iyileştirip dengeli olsun. Milli yerli ürünleri genişletelim ve dünya güçlü (Audi,Apple,BMW, Samsung,Tesla...vb) markalarına kadar güçlendirelim. Böylece Türkiye ekonomisi çok güçlü olur ve gelişmiş ülke olursa düşük faiz hem de düşük döviz kuru sağlamış oluruz. Dış ekonomi baskıları işe yaramaz olur.
    Cevapla
  • millet sakarya 3 yıl önce Şikayet Et
    birileri zengin edildi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR