Özel bankalardan pes dedirten hareket! Yüzde 26 faiz istediler

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen PPK'da Merkez Bankası'nın (TCMB) 200 baz puanlık artışla faizi yüzde 19 çıkarması ve TCMB'de yaşanan görev değişikliği beraber kurda yaşanan spekülatif hareket sonrası özel bankalardan pes dedirten bir faiz oyunu geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2021 11:40 GÜNCELLEME 23.03.2021 11:42 EKONOMİ
Özel bankalardan pes dedirten hareket! Yüzde 26 faiz istediler
Özel bankalardan pes dedirten hareket! Yüzde 26 faiz istediler

Merkez Bankası'nın 18 Mart'taki PPK toplantısı sonrası politika faizini yüzde 17'den 19 çıkarması ve sonrasında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevinden alınarak, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atanmasıyla kurda yaşanan spekülatif hareketi özel bankalar fırsata çevirmeye kalktı.

Bankalardan pes dedirten hareket! Yüzde 20 zam

ÖZEL BANKALAR BUNU SÜREKLİ YAPIYOR

Türkiye ekonomisine yapılan saldırılar sonrası her seferinde kamu bankaları elini taşın altına koyarken özel bankaların bankalar sürekli olarak kendilerini sürecin dışında tutmayı tercih ettiği gibi üstüne bir de bu durumu fırsata çevirme derdine düşüyor.

YÜZDE 26 FAİZ İSTEDİLER

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın özel bankaların faiz oyununu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla deşifre etti. Aydın "Bugün üyelerimizden ulaşan bilgiye göre, KOBİ firmalarımıza bazı özel bankalar tarafından 26% faiz oranı teklif edilmeye başlanmış durumda. Bu durumun yakın takipçi olmaya devam edeceğiz. El insaf!" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 97 TÜMÜ
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kurumsal tefecilik..
    Cevapla
  • firsatci bankalar 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlketimizde isbirligine yanasmayan firsatcilik yapan ulje dusmankariyla isbirligi yapan ozel bankalarin Turkiyede faliyet yapma yetkisini kontrolden gozden gecirmeli
    Cevapla
  • sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bozgunculari sevmez
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 3 yıl önce Şikayet Et
    Dinleri para olmuş bu mankurtların
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafayla devam edersek %30 faizide maalesef görürüz . Ne bu acele bu telaş arkadas ülkeyi ateşe attık resmen 3,4 ay sabredebilseydik enflasyon düşecekti o zaman faizde indirebilirdik. Yazık oldu Ülkemize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR