Getir'in kurucusu Salur açıkladı: 300 milyon dolarlık yeni yatırım

Getir Kurucusu Nazım Salur, "300 milyon dolar yatırım aldık, paralar hesapta. Getir'in değerlemesi 2,6 milyar dolara ulaştı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 14:49 GÜNCELLEME 26.03.2021 16:15 EKONOMİ
Getir'in kurucusu Salur açıkladı: 300 milyon dolarlık yeni yatırım
Getir'in kurucusu Salur açıkladı: 300 milyon dolarlık yeni yatırım

Daha önce dünyada yapılmamış 10 dakikada market ürünleri teslimat modeli fikri ile kurulan teknolojik girişim Getir, geçtiğimiz Ocak ayında ikinci yatırım turunu 128 milyon dolarla tamamlamıştı. Yalnızca iki ay içinde üçüncü turu da tamamlayan Getir, yerli ve yabancı fonlardan 300 milyon dolar değerinde yeni yatırım alarak değerlemesini 2,6 milyar dolara çıkardı. Getir, 5,5 yıl kadar kısa bir sürede Unicorn olan ilk Türk şirketi oldu. 

2 AYDA 2 YATIRIM TURU TAMAMLANDI

İki ay içinde iki tur tamamlayan Getir’de üçüncü turun liderliğini yeni yatırımcılardan Silikon Vadisi merkezli Sequoia Capital ve mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global üstlendi. Daha önceki tura katılan 8 fondan 7 tanesi de bu son tura katıldılar. 

Getir Kurucusu Nazım Salur: “Dünyada ilk kez ortalama 10 dakikada market ürünleri teslimat modelini Getir ile 2015 yılında başlattık. İş modelimize olan yoğun ilgi nedeniyle geçtiğimiz turun üzerinden henüz 2 ay geçmeden bir tur daha yatırım alma imkanı doğdu. Biz de bunu değerlendirerek 300 milyon dolarlık yeni kaynak yaratarak yurt dışı pazarlarda daha hızlı büyümeye odaklanacağız. Aldığımız bu yatırımla 2,6 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Türkiye’nin Unicorn’u olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda Almanya, Fransa ve Hollanda’da da Getir operasyonlarını başlatacağız. Pandeminin kontrol altına alınmasını takiben Brezilya’da da bu iki heceli Türkçe kelimeyi sevdirmeyi arzuluyoruz. Getir’in Unicorn olmasında en önemli katkıyı veren bayilerimizin saha çalışanları olan kurye ve depo görevlilerine kıdeme dayalı olarak dağıtılmak üzere, 25 milyon TL’yi bayilerimiz kanalıyla paylaşacağımızı da belirtmek isterim” dedi.

LONDRA’DAN SONRAKİ 3 HEDEF: ALMANYA, FRANSA, HOLLANDA 

Türkiye’nin Unicorn’u Getir, hizmet verdiği ülke sayısını 5’e çıkarmayı hedefliyor. İkinci turda alınan yatırımın ardından Ocak ayı sonunda Londra’ya hızlı bir giriş yapan Getir’in hedefleri arasında Almanya, Fransa ve Hollanda da var. Yeni ülkelerde 2021’in ilk yarısında hizmete başlamayı planlayan Getir, güçlü ekipler oluşturmak için iş başvurularını almaya başladı. 

 

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için beni 2 yıllığına ekonomiden tek sorumlu yap 10 seneye borç bitsin.boyke kendini bir halt sanan kim varsa hepsini it edeyim.cozum 1: 10 tane tanesi 10 milyar TL sermayeli şirket kurmak, gıda ilaç savunma yazılım elektronik enerji vb çözüm 2 : her şehirde valilik onculugun o şehrin yapısına uygun ( coğrafi jepolitik vb ) dışardan ithal ettiğimiz ürünleri yerli üretecek fabrika kurmak 100 milyon TL lik boykece 81 adet dışardan aldığımız ürünu yerli imal ederiz. Bu ikisinden fayda nedir. 1 üretim artacak 2.ithallah azalacak para bize kalacak 3.istihdam artacak 4. Faiz düşecek 5.yabanci para ihtiyacı düşecek ve yabanci para değeri düşecek, yani 108 milyar TL ye bitecek
    Cevapla
  • KİBARCA 3 yıl önce Şikayet Et
    1986'da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra.... ÖNCESİ YOKMU Meçhulmü bu adam,
    Cevapla
  • CERYANCI 3 yıl önce Şikayet Et
    25 MILYON diğer patronlarada duyrulur...
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    en çok sevindiğim haberlerden biri olsa gerek , en güzelide pastasından çalışanlarınıda pay vermesi tebrikler.
    Cevapla
  • TONTON 12 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Motor kullanan çalışanlarınızı biraz rahat ettirseniz çok çalışmak çok hızlı kullanmak zor kardeşim motor kullanmak zor işlere girneli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR