GSS borçları siliniyor! Bakan Selçuk duyurdu

Gelir Testinde hane içi gelir, brüt asgari ücretinin üçte birinin altında ise GSS primleri devlet tarafından karşılanacak ve geçmiş GSS borçları silinecek.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2021 19:15 GÜNCELLEME 28.03.2021 19:18 EKONOMİ
GSS borçları siliniyor! Bakan Selçuk duyurdu
GSS borçları siliniyor! Bakan Selçuk duyurdu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yüz binlerce kişiyi uyardı.

GSS borçları siliniyor

Bakan Selçuk, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini duyurdu. Bakan Selçuk paylaşımında, "Gelir Testinde hane içi gelir, brüt asgari ücretinin üçte birinin altında çıkarsa Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini devlet olarak karşılıyor ve geçmiş GSS borçlarını siliyoruz."" ifadelerini kullandı.

GSS borçları siliniyor

GELİR TESTİNE NASIL BAŞVURULUR?

Bakan Selçuk SYDV'lerde gelir testi yaptırmak için son günün 31 Mart olduğunu hatırlatarak gelir testine nasıl başvuru yapılacağına ilişkin bir infografik paylaştı.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • ERZURUM 3 yıl önce Şikayet Et
    kabine değişikliği olursa sayet senden kurtuluruz bakan
    Cevapla
  • yavuzz 3 yıl önce Şikayet Et
    odeyenler kiziyor sonra ...devletine sadik olan oduyor .. yapmayin bunu ... sonra kayip veriyoruz borcu silenenler bize oy vermez yanlis politika .......odeyenlerin parasini geri verin o zaman !!!
    Cevapla
  • Esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Esnafın Vergi ve SGK yapılandırmaları Ödeme tarihleri Ocak 2022 yılına kadar uzatılsın. Esnaf Siftah yapmadan işyerini kapatıyor.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için beni 2 yıllığına ekonomiden tek sorumlu yap 10 seneye borç bitsin.boyke kendini bir halt sanan kim varsa hepsini it edeyim.cozum 1: 10 tane tanesi 10 milyar TL sermayeli şirket kurmak, gıda ilaç savunma yazılım elektronik enerji vb çözüm 2 : her şehirde valilik onculugun o şehrin yapısına uygun ( coğrafi jepolitik vb ) dışardan ithal ettiğimiz ürünleri yerli üretecek fabrika kurmak 100 milyon TL lik boykece 81 adet dışardan aldığımız ürünu yerli imal ederiz. Bu ikisinden fayda nedir. 1 üretim artacak 2.ithallah azalacak para bize kalacak 3.istihdam artacak 4. Faiz düşecek 5.yabanci para ihtiyacı düşecek ve yabanci para değeri düşecek, yani 108 milyar TL ye bitecek
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Elini yüzünü yıkamayı öğren ondan sonra
    Cevapla
  • Kartal kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalniz gidada haklisiniz da elektronik teknolojik urunlerdeki sirketleri o kadar kolay kuramazsiniz nedeni patent olaylari tamamen milli olalim derseniz sadece ic piyasada yukselme ihtimali yuzde 50 ki bugun devlet olarak telefon bile uretmeye kalksan google androide yuklu miktarda vergi odemek zorundasin ve o dev pazarin sahibi sirketleri samsung iphone satista gecmek hic kolay deil hatta imkansiza yakin bunu es gec ilac sanayinde dede benzer durumlarla karsilasirsiniz dediginiz kadar kolay olsa coktan yapilirdi
    Cevapla
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Aylık bin liray yaşayabilen aile varmı
    Cevapla
  • HAKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben varım
    Cevapla
  • Devlet 3 yıl önce Şikayet Et
    O şekilde değil aile dört kişi var 1 kişi asgari ücret ile çalışıyor 18 yaşından büyük işsiz çocuğu var. Gss ödemesi lazım. 2800 TL 4 bölünüyor kişi başı bin TL altında ise Gss yi devlet ödüyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR